Medlemsinformasjon

Tilskuddene kommer snart

Det blir milliondryss til lokalradio i løpet av de neste par ukene. Tilskuddsordningen er straks klar med gjennomgangen av søknadene om støtte. 

Det er i år mer penger i potten enn noensinne tidligere. Årsaken er det i statsbudsjettet ble bevilget ekstra penger til digitalisering av lokalradio.

Selve prosessen med tilskuddene har de siste årene kommet sent i gang på grunn av diverse vedtak om endringer som skulle gjøres i Stortinget, men nå skal snart pengene for 2017 fordeles.

– Søknadsprosessen for tilskudd til lokale lyd- og bildemedier 2017 er i rute – det kan forventes svar på søknader i slutten av februar, forteller Jørgen Abelsen i Medietilsynet til lokalradio.no

Det holdt på å bli enda mer penger til lokalradio enn den utvidelsen av støtteordningen som ble vedtatt. Arbeiderpartiet kastet nemlig inn en hyggelig overraskelse, selv om de som kjent ikke sitter i regjeringen.

I sitt alternative forslag gikk nemlig Ap inn for å øke posten for tilskudd til lokale lyd og bildemedier med ytterligere 5 millioner kroner til 24 millioner kroner. Skulle dette gått gjennom snakker vi om nesten en dobling fra tilskuddsrammen i 2016.

– Vi ønsker å bidra til at lokalradioene får utviklet tilbudet til sine lyttere og til at flere kan lykkes i den digitale overgangen. Det sier kulturpolitisk talsmann i Ap, Arild Grande.

– Radio er svært viktig for befolkningen, og lokalradioene bidrar i tillegg til et større mediemangfold og til at flere stemmer slipper til, sier Grande til lokalradio.no.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar