Foto: Radio Bø
Radionyheter

Radio Bø i gang med bygging av lokalt DAB-nett

Radio Bø har startet byggingen av lokalt DAB-sendenett for Vesterålen, Lofoten og Ofoten.

– Vi har nå første sender på lufta. På grunn av behov for nærhet ved utprøving er denne senderen plassert på Steine i Bø. Dermed kan du nå høre Radio Bø på DAB i områdene Steine, Straume, Søberg og Skårvågen, sier styreleder i Radio Bø, Arne Osnes.

Radiokanalen har i to omganger mottatt tilskudd fra Medietilsynet til utbyggingen og har også appellert til lokalbefolkningen om å bidra økonomisk.

– Etter denne første senderen vil vi fortsette utbyggingen i 2017 og i 2018, i alle konsesjonsområdene. I løpet av 2017 regner vi med å ha betydelig dekning over DAB-nett i Vesterålen, og for noen områder i Lofoten og Ofoten. Under utbyggingsperioden vil vi tilpasse og utvide programinnhold til å dekke også de nye områdene. Vi ønsker å lage gode lokalradiosendinger som er av interesse for lyttere i alle de tre regionene, sier Osnes.

Radio Bø vil fremdeles sende lokalradio på FM-nettet, så lenge myndighetene gir tillatelse til dette, og i alle områdene som har dekning i dag.

– Med vår nye satsing også på DAB-radio, håper vi våre lyttere vil være fornøyd med å ha tre valgmuligheter for å høre på våre sendinger. Og vi ønsker nye lyttere, i alle tre konsesjonsområder, velkommen til daglige lokalradiosendinger fra Radio Bø, forteller Osnes.

Posted by Radio Bø on 13. april 2017

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar