Tore Andre Johnsen Foto: Stortinget
Radionyheter

Stortingsrepresentant vil bare høre på lokalradio

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen fra Frp er så sint på FM-slukkingen til rikskanalene at han heretter bare vil høre på lokalradio. Det kommer fram i et ferskt avisintervju. 

Tor André Johnsen representerer Hedmark på Stortinget. Han er blant de som har kjempet hardt mot FM-slukkingen, nå sist i Stortinget like før jul. Han er fremdeles rasende på det han kaller tvangsinnføringen av DAB og mener NRK fortjener å miste lyttere, sier han  i et intervju med Østlendingen:

– Jeg nekter å kjøpe DAB-radio. Framover vil jeg bare høre på nærradioer, som sender på FM-nettet, sier Johnsen. I hans hjemfylke slukker NRK sine FM-sendere 26. april, mens alle lokalradioer fortsetter å sende på FM i minst fem år til.

– Det er ingen som er glade for innføringen av DAB. Dette er bare unødvendige ekstrautgifter for folk, og ekstra trøbbel for dem som har problemer med ny teknologi. Tenk på eldre folk! Nei, dette er forferdelig. Jeg hører mye på radio i bilen, men nå blir det nærradioer på meg framover. Jeg tror NRK vil tape stort på dette. Jeg synes faktisk NRK fortjener å tape lyttere på grunn av tvangsinnføringen av DAB, sier Johnsen til Østlendingen.

LES HELE SAKEN

Selv om NRK velger å forlate FM-båndet kan lyttere i Hedmark fortsatt glede seg til å høre på radiostasjoner som Hamarradioen, Solørradioen og Radio Kongsvinger, samt mange andre lokalradioer. Stort sett alle tettsteder i fylket har noe å høre på på FM i mange år fremover.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar