Varaordøreren i Kristiansand, Jørgen Kristiansen åpnet Radio 3,16. Her flankert av medieleder Margrethe Tveit og ansvarlig redaktør, Wiggo Skagestad (Foto: Radio 3,16)
Radionyheter

Varaordføreren i Kristiansand åpnet Radio 3,16

I går gikk startskuddet for den kristne nasjonale DAB-kanalen Radio 3,16. Det var varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen som klippet snoren som markerte at sendingene var i gang.

– Dette er en ny mulighet for oss som har drevet lokalradio i 30 år. Vi har potensiale til å nå 3,5 millioner mennesker, altså 70 prosent av Norges befolkning. Det er viktig for oss, vi har et budskap. Vi ønsker å være en røst i forhold til verdier og spørsmål i samfunnet, sier Wiggo Skagestad, pastor i Filadelfia Kristiansand til avisen Norge Idag.

Radio 3,16 drives av Menigheten Filadelfia i Kristiansand. Kanalen har gjort avtale om å leie seg inn på lokale DAB-blokker og vil utvide sitt dekningsområde betraktelig i løpet av året. Filadelfia har innledet et nært samarbeid med andre kristne radioer og organisasjoner, og på den måten blir det et et tverkirkelig snitt på sendingene og innholdet forøvrig.

Det daglige programmet Studio 3,16 skal drives av Radio 3,16 onsdager og fredager. De andre dagene produseres av GodRadio som er Norsk Luthersk Misjonssamband sitt nettverk av lokalradioer. Rent konkret vil produksjonen deles mellom Radio Gnisten i Bergen, Radio Sørvest i Stavanger og Gimlekollen Radio i Kristiansand.

Programledere for den aller første sendingen var medieleder i Filadelfia, Margrethe Tveit og pastor i Betania Terje Govertsen. De loset lytterne gjennom to timer med prat, innslag og musikk.

– Dette må gå seg til, men jeg har en god følelse. Vi kom i havn, og jeg håper lytterne har kost seg og hatt noen fine morgentimer sammen med oss, sa Tveit til avisen etter at den første sendingen var i havn.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar