Fagprogrammet til den kommende landskonferansen er på det nærmeste klart. Totalt blir det tre dager fullspekket med faglig innhold gjennom hele 26 sesjoner. Frem til 31. desember selges et begrenset antall billetter til rabattert pris. Du kan spare inntil 600 kroner per billett ved å melde på deltakere nå.
Det er under 100 dager igjen til neste års store begivenhet for lokalradioene. Landskonferansen til Norsk Lokalradioforbund skjer på Hamar fra 23. til 26. mars. Dette er en fagkonferanse som gir deg som jobber med radio en årlig mulighet til å skjerpe din faglige kompetanse, bli inspirert, få nye ideer, utvide ditt nettverk og utveksle erfaringer med andre i bransjen.
Programkomiteen har i år virkelig satt sammen et variert og spennende program som favner bredt og som forhåpentligvis vil gi både radioledere, programledere, markedsavdeling og teknisk personell en solid dose med faglig påfyll. Nytt av året er at vi har satt på programmet egne fagløp for salgspersonell, både nybegynnere, for de som ønsker å bli tryggere og mer motiverte i rollen som radioselgere og for dem med bredere erfaring.
Man må henge med i utviklingen av radiobransjen. På landskonferansen 2023 setter NLR blant annet fokus på de nye distribusjonsplattformer for radio. Grunnen til dette er ay det blir stadig mer krevende å holde seg oppdatert på nye distribusjonsmetoder som følger av den rivende teknologiutviklingen og folks endrede mediebruk. En større andel av den totale radiolyttingen foregår nå gjennom internettbasert distribusjon, som gjerne kontrolleres eller påvirkes av tredjeparter med varierende agenda. I et slikt uoversiktlig landskap, er det vanskelig å vite hvilke plattformer man bør satse på og hvilke man bør styre unna.
Produktutviklingssjef i NRK Radio, Marit Rossnes, kommer til Hamar for å gi deg svaret på hvorfor det er viktig å være bevisst på hvor radioinnholdet ditt distribueres og hvilke grep NRK gjør for å ha bedre kontroll på og eierskap over eget innhold og publisering. Rossnes deler også hvilke bevegelser/trender NRK ser i distribusjon/formidling av radio og lyd. Hva skjedde eksempelvis med stemmestyrte enheter – og hvordan blir radiolyttingen når stadig flere biler knyttes til internett?
Det blir også en rekke sesjoner for programledere, programskapere og radiojournalister. Espen Aas er programleder i NRK Dagsnytt 18 og intervjuer alt fra medietrente personer, som i noen tilfeller svarer det samme uansett hva de blir spurt om, til personer som aldri eller sjelden uttaler seg offentlig. Han lærer oss teknikker for å bli bedre på et av de viktigste virkelmidlene i den journalistiske verktøkassen, nemlig intervjuet.
Vi får også besøk av Joachim Førsund som har tatt podkastsjangeren med storm. Resultatet av arbeidene hans er flere prisvinnende podkaster, og status som en av de beste historiefortellerne i sjangeren. Han har siden 2018 vunnet hele fem podkast-priser under Prix Radio og fikk i 2022 fortellerprisen for podkastserien «Balladen om Håkon Banken». På Hamar vil Joachim gi deg nye verktøy, ideer og innsikt om hvordan du kan skape en podkast som er verdt å lytte til, når han deler sine kunnskaper om research og metode, intervjusettinger, dramaturgi og ellers nyttige erfaringer han har gjort seg gjennom de siste årenes suksess.
Totalt blir det tre dager fullspekket med faglig innhold og en mulighet til å møte gamle kjente og bli kjent med nye radiofolk.
Representanter for Kulturdepartementet, Medietilsynet, Lotteritilsynet, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Tono, Gramo og Kantar vil være til stede under konferansen. Til Hamar kommer også en rekke utstillere fra inn- og utland, som vil vise siste nytt innen kringkastingsutstyr og tjenester.
Det var rekordstor interesse for å delta på landskonferansen i Trondheim. Konferansen ble utsolgt og det kan være lurt å sikre seg billetter til den kommende konferansen på Hamar, mens det ennå er ledige plasser. Vil du være med så lønner det seg å melde seg på allerede nå. Fram til 31. desember selges et begrenset antall billetter til redusert pris.