Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge forteller om erfaringer fra de nasjonale kanalenes FM-slukking. så langt (Foto: Pål Lomeland)
Landskonferansen 2017

FM-slukking har gått som forventet

Lytterne har i all hovedsak blitt digitale i Nordland. Det sa daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark under landskonferansen 2017. Han virket veldig fornøyd med FM-slukkingen så langt.

– Det har gått omtrent som forventet, mente Torvmark. Rikskanalene slo av sine FM-sendere i Nordland i januar og NRK slo av sine sendere i Midt-Norge i februar. Grunnen til at de har mistet lyttere er at ikke alle hadde rukket å oppgradere radioen sin før dette.

Digitalradioundersøkelsen viser at radiolyttingen har gått ned fra 74 % til 64 % i Nordland, mens tall Kantar TNS har laget for lokalradioforbundet viser at lokalradioene har økt sin oppslutning med 100 %.

Torvmark var mer opptatt av at 86 % av lyttingen i Nordland nå er digital, mot 75 % før FM-slukkingen begynte. Andelen som bruker DAB til å høre på radio har gått opp fra 57 til 81 %

Ifølge digitalradioundersøkelsen har andelen som hører på nettradio ikke gått opp og det er akkurat like mange som streamer musikk før og etter rikskanalenes FM-slukking i Nordland.

På den annen side er det utført 14 000 oppgraderinger av radio i bil i Nordland og det er kjøpt 45 000 DAB-radioer i samme fylke i løpet av to måneder.

–  Utfordringer er informasjonsbehovet, der er større enn vi hadde trodd, innrømte Torvmark, som også mener det er utfordrende å være først ute med FM-slukking.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar