Ronny Brede Aase på lokalradiokonferansen 2017
Landskonferansen 2017

Hvordan Ronny Brede Aase lager morgenshow

Radiopersonligheten fra NRK P3, Ronny Brede Aase, fortalte lokalradiobransjen litt om sine hemmeligheter på lokalradiokonferansen til NLR i dag. 

Brede Aase har ledet P3Morgen siden november 2009,  de siste årene sammen med Silje Nordnes og Markus Neby.

Han fortalte at han elsker jobben sin og mener selv at han drømmejobben. Han spøkte også med at han har ikke hørt noe om hvordan det har gått med lyttertallene siden FM-slukkingen begynte

Radiopersonligheten startet sin radiokarriere i lokalradio, nærmere bestemt Radio Naustloftet på slutten av ungdomskolen. Han har også jobbet i Halden studentradio og Radio Prime, før han fikk sommerjobb i NRK Østfold.

Han avslørte at han var så radiogal i sin ungdom at han skulket skolen for å lage radio. Det var det eneste som betydde noe for han, sa Brede Aase.

Når det gjelder redaksjonen i P3Morgen så har de fire viktige kriterier. Det ene er at de er ærlige, produktet blir bedre dersom man er seg selv. De satser også på et høydepunkt i halvtimen og ta ting lenger.

Intervjuene er gjennomarbeide men når det gjelder samtalen mellom programlederne er ikke det planlagt på forhånd.

Brede Aase sa at de unngår å fortelle hverandre hva som skal skje på forhånd. for at det skal være som en naturlig samtale.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar