Leder Svein Larsen på Lokalradiokonferanse 2017
Landskonferansen 2017

FM-nettet skal bestå, også etter 2022

Myndighetene har nå bekreftet at det ikke er planer om å slukke FM-nettet etter 2022. Det fortalte leder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen, på lokalradiokonferansen. 

Det er som kjent bare rikskanalene som slår av sine FM-sendere i 2017, mens de aller fleste lokalradioer har fått konsesjon til å sende på FM fram til 2022.

Det som har vært uklart er hvor lenge lokalradioene får fortsette på FM etter dette. I et brev fra Kulturdepartementet til Eftas overvåkingsorgan ESA skriver myndighetene i klartekst at det ikke er vedtatt hva som skal skje med FM-nettet etter 2022.

– Dette er en av våre større seire så langt, sa Larsen i sin åpningstale på landskonferansen til Norsk lokalradioforbund. Han mente også at det blir en viktig sak for forbundet i årene som kommer å jobbe for at de som vil kan få fortsette på FM.

Han la også fram tallene som viser at lokalradio i Bodø er doblet siden rikskanalene slo av sine FM-sendere. Radio 3 Bodø har alene fått 60 % flere lyttere, mens P4 og Radio Norge har gått kraftig tilbake.

SE EGEN SAK

Annamaria Gutierrez, Stavanger kommune på landskonferansen 2017. Foto: Kyrre Dahl

Stavanger er en by med lang tradisjon innen radio, fortalte utvalgsleder Annamaria Gutierrez fra Stavanger kommune, i sin velkomsttale til landskonferansen. Hun fortalte blant annet om frodig piratradiovirksomhet i Rogaland, der politiet var ute på jaktet på folk som senere startet sine egne lokalradioer.

Hun nevnte også at 2017 kan bli året da podcasten slår igjennom og det ble litt ufrivillig humor da Gutierrez forsvant ut av lokalet med mikrofonen på. Godt hun ikke gikk på do, påpekte nestleder Thor-Magnar Thorsen, som holdt velkomsttalen etterpå.

FLERE SAKER KOMMER!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar