Radiostasjonssjef Ketil Morstøl TV, Gjest Per Jønland TH Foto: Soundware
Landskonferansen 2017

Rush av utstillere til Landskonferansen

Det er bare få dager igjen til landskonferansen i Stavanger. I år er det ikke bare antallet påmeldte deltakere som er høyt. Denne konferansen opplever også stor pågang fra utstillere.

Soundware (bilde) er et firma som mange i lokalradio kjenner og de kommer til landskonferansen med en aldri så liten verdenspremiere:

– Lokalradio har alltid vært og er fortsatt i en unik posisjon, rett og slett fordi dere ER der det skjer. Lokalt, nært, aktuelt og etterrettelig. Det klarer hverken de kommersielle eller statskringkasteren å slå dere på, og det tror jeg nok alle forsøk på å sette opp ei sendemast med ferdigprodusert innhold er bevist godt nok på, sier Ketil Morstøl i Soundware til lokalradio.no.

Det de vil vise i år er et nytt system for hvordan man på en enkel måte kan lage live radio fra bilen, fra toget, fra fotballkamp eller rett og slett direktesendt radio ute blant lytterne – med et minimum av utstyr.

Hele radiostudioet betjenes via nettbrett eller mobil, og både avvikling, telefoner, og mikrofoner betjenes i ett og samme skjermbilde, og blir som en radiostasjon på iPad.

Systemet er konstruert for å kunne lage god radio med et minimum av teknisk forståelse, og med et intuitivt grensesnitt. Morstøyl beskriver det som en verdensnyhet, du kan selv teste dette på landskonferansen.

Et annet selskap som tar turen innom Stavanger denne helgen er selskapet Thin med produktet Newsflow. Gunnar Tjomlid i Thin forteller at også de kommer med en nyhet til norske lokalradioer:

– Thin AS har levert vår nettavisløsning NewsFlow til nesten 30 norske lokalaviser. Nå ønsker vi å tilby også norske lokalradioer muligheten til å nå ut bredere ved å ta i bruk NewsFlow til å publisere nyheter og annet innhold på nett.

Nea Radio har allerede tatt i bruk NewsFlow, og vi har bygget en del tjenester direkte rettet mot lokalradiomarkedet inn i løsningen vår, blant annet streaming av radio på web og avspiller for nyhetssendinger, samt enkel integrasjon av lyd og video rett i nyhetssakene på nett.

Vi jobber også med flere radio-løsninger som administrasjon/publisering av radioarkiv og automatisk oppdatering av spillelister på nett, sier Tjomlid.

– Lokalradio er et nytt marked for oss, men vi ser allerede at det er et stort behov for en god nettavisløsning for små redaksjoner som vil ha “alt” – til en rimelig penge, sier Tjomlid, som selv er veldig opptatt av det lokale:

– Vi har stor tro på verdien og viktigheten av lokale nyhetsleverandører, enten det er lokalavis eller lokalradio. En av våre ansatte har også lang erfaring med nettbaserte medier, og jeg har selv jobbet mye med musikk og lydproduksjon, så vi synes det er utrolig spennende å kunne utnytte vår kunnskap sammen med lokalradioene til å senke terskelen for å nå ut til lytterne ikke bare over “eteren”, men også via web.

Dette er bare to av de mange utstillerne og sponsorene som kommer til årets landskonferanse. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å gi dem alle et besøk under landskonferansen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar