Foto: Kristin Svorte
Landskonferansen 2017

– Vi må bli litt mer glad i primadonnaene

Det gode arbeidsmiljøet skapes ikke ved å prøve å forandre primadonnaer og vanskelige medarbeidere. Spørsmålet er heller hvordan du kan utnytte deres særegenheter og egenskaper, mener tidligere medieleder og radio og tv-programleder Per Henrik Stenstrøm.

Stenstrøm har vært i mediebransjen i over 30 år og har jobbet som programleder, journalist og redaktør i både TV og radio. Nå er han fulltids foredragsholder, rådgiver og debattleder. Som foredragsholder snakker han om primadonnaledelse, «Slik takler du primadonnaer og andre vanskelige kolleger», basert på hans lange fartstid i mediebransjen, hvor han utleverer journalister, kunstnere, skuespillere og artister.

Kort CV
Per Henrik Stenstrøm har 30 års erfaring fra tv, radio og trykte medier – de fleste av dem som redaksjonell leder.

Han er også en kjent radio- og TV-programleder, med erfaring fra Dagsrevyen og P4s aktualitetsmagasin «Sytten Tretti». Tdligere var Stenstrøm programleder for kriminalmagasinet «Etterlyst» på TV3. Frem til juni 2014 var han programdirektør i P4.

Han har også arbeidet i ukebladene Vi Menn og Se og Hør.

21. april står Stenstrøm på scenen under Norsk Lokalradioforbunds landskonferanse for å gi helt konkrete tankevekkere inn i våre praktiske arbeidshverdag, med mål om å skape verdens beste arbeidsplass. Det handler om å anerkjenne ulikheter, om kommunikasjon og ikke minst så handler det om å skape arbeidsglede.

– Jeg håper deltakerne får noen tanker med seg om hvordan hver enkelt av oss kan sette litt mer pris på kollegene vi opplever som krevende og vanskelige. At vi må bli litt mer glad i primadonnaene. At annerledeshet er bra for radioen og at personality radio handler om å dyrke sterke profiler. Det kan gi noen utslag av brysomme forskjeller på jobb, men det er forhåpentligvis verdt det, sier Stenstrøm til lokalradio.no.

– Foredraget skal være både underholdende og til ettertanke. Jeg håper å kunne både begeistre og motivere, sier han.

Stenstrøm har en lang karriere som mediemann og har vært innom de fleste roller.  I juni 2015 sa han opp jobben som programdirektør i P4 til fordel for nye utfordringer som konferansier og foredragsholder på heltid.

– Overgangen har vært helt fantastisk. Jeg tenker at jeg ikke må snakke så høyt om det, for da er det sikkert flere som kommer etter. Men å gå fra fast jobb til å drive alene er utfordrende også. Jeg savner jo mange av folkene fra bransjen, men jeg ser meg ikke så mye tilbake. Å stå på scene hver dag er ganske likt det å være programleder på radio. Man får et kick og man føler at man betyr noe for folk. Jeg gleder meg til å treffe lokalradio-folket i Stavanger, sier han.

Selv om han ikke lenger har sitt daglige virke i media, følger han nøye med på utviklingen.

– Mediebransjen er under hardt press og omstilling er et ord vi hører hver dag. Vi har hørt de dårlige «værvarslene» i mange år, men kanskje ikke tatt det inn over oss. Radio klarer seg ganske bra, men jeg tror folk i mediabransjen må bli litt mer opptatt av endringsglede.

Per Henrik Stenstrøm med inspirasjonsforedraget, “Slik takler du radioprimadonnaer og andre vanskelige kolleger”, hører du på landskonferansen fredag 21. april klokken 18.10 til 19.00.

Se hele programmet her: http://www.lokalradio.no/konferanse/program/
Her melder du deg på: https://lokalradio.ticketco.no/landskonferanse

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar