DAB-radio Pure Evoke D4 Foto: Pure
Landsmøtet 2016

DAB i fokus på landsmøte

Mange lokalradioer er interessert i å vite mer om DAB. Derfor setter Norsk Lokalradioforbund fokus på DAB under årets landsmøte i Bodø.

Noen lokalradioer blir tvunget av FM-båndet neste år, men for de aller fleste lokalradioer er det fortsatt et valg om man vil satse på FM, DAB eller begge deler. Kompetansen når det gjelder den nye digitale teknologien varierer sterkt, men forhåpentligvis vil alle kunne en god del mer etter landsmøtet i april.

Hele lørdag formiddag er satt av til DAB, selvsagt med fokus på hva dette betyr for lokalradioene og medlemmene av Norsk Lokalradioforbund. Her blir det både grunnleggende og videregående informasjon, som skulle passe for alle.

Det hele starter med ABC om DAB for lokalradio. Her får du svar på hva slags teknisk utstyr som kreves og hvilke utfordringer og muligheter den digitale plattformen gir din lokalradio. Dette er et kunnskapsbasert foredrag ved Lars-Peder Lundgren som arbeider som salgssjef i Paneda AB, som har jobbet med DAB i mer enn 20 år. Han vil også presentere et nyutviklet småskala DAB-system spesiellt beregnet for lokalradio. Dette skal vi fortelle mer om senere her på lokalradio.no.

Det har vært mye bekymring for hvordan et DAB-nett skal dekke like bra som det gamle FM-nettet. Eivind Engberg, leder av teknisk utvalg har noen gode råd og tips på veien for å få bedre dekning med DAB.

Myndighetene kommer også for å informere om DAB for lokalradio. Medietilsynet vil snakke om fremtidige rammebetingelser for lokalradio på FM og DAB. Da er det trolig avklart hvem som får anleggskonsesjonene for lokal DAB og dette skal vi selvsagt også snakke om.

Og NKOM kommer til landsmøtet for å orientere om tildelinger av konsesjoner for de lokale DAB-blokkene, herunder implementasjonsprosessen, innmelding og godkjenning av nye stasjonspunkt, utfordringer med nabokanalinterferens og generelt om implementasjon og realisering av DAB sendernett.

Det blir under dette landsmøtet stor mulighet til å stille spørsmål og ikke minst møte aktører som allerede vet en del om DAB, så vi oppfordrer så mange som mulig til å ta turen innom 8 – 10. april.

HER ER PROGRAMMET

MER OM LANDSMØTET

PÅMELDING

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar