Aslak Skretting, vinner lokalradioprisen 2016
Landsmøtet 2016

Lokalradioprisen til Aslak Skretting

Aslak Skretting fra Jærradiogruppen ble tildelt lokalradioprisen 2016 under landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund i Bodø lørdag 9. april.

Dette er en hederspris som er en påskjønnelse til personer, radiostasjoner eller andre som har gjort en særlig innsats for å fremme lokalradioens rolle og betydning i samfunnet. Lokalradioprisen kan tildeles for engasjement over tid, for situasjonsbetinget innsats, eller en kombinasjon av disse.

Årets jury bestod av Erik Fagernæs, Jana  Johnsen og Pål Lomeland og i deres begrunnelse for å tildele prisen til Skretting, heter det blant annet:

“Vinneren av Lokalradioprisen 2016 startet sin radiokarriere allerede før århundreskiftet, faktisk for rundt 30 år siden. I begynnelsen jobbet årets prisvinner deltid både med program og med regnskap og drift mens han gikk på videregående skole, og senere under studier på BI.

Årets vinner er styreleder og styremedlem i en rekke radiostasjoner rundt om landet og en svært troverdig og kunnskapsrik representant for vår bransje. Gjennom mange år har vinneren vært en god støttespiller og bidragsyter i forbundets virke.

Årets utvalgte har blant annet bidratt til å fremme lokalradioenes interesse også i møte med Kulturkomiteen i Stortinget. Radioene han representerer ble rammet av stortingsvedtaket som tvang de største lokalradioene av FM mot sin vilje, men som alltid har han vært fremtidsrettet og fokusert. Han har uttalt at første prioritet å lage best mulig radio for lytterne, uavhengig av senderteknologi, og er på DAB allerede, – og nå som konsesjonene er tildelt har han startet arbeidet med å planlegge hvordan han vill bygge ut videre i sine regioner. Selv om stasjonene han representer satser på DAB, vil han også fortsette på FM inntil videre.”

Lokalradio.no gratulerer Aslak Skretting med lokalradiorpisen 2016.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar