Head End DAB Cloud Paneda
Landsmøtet 2016

Presenterer unik DAB-løsning på landsmøtet

Løsninger for å få lokalradio på DAB er i fokus på landsmøtet om under en måned. En av de som kommer er Paneda, med en helt ny måte å tenke DAB på. 

Paneda opplyser at de har utviklet et nytt DAB system med fokus på kostnadseffektivitet som vil passe svært godt for mindre radiostasjoner som raskt og enkelt vil komme på lufta i DAB.

Systemet kan realiseres både med tradisjonell hardware, men nå også som en komplett løsning med bare software. Med en “software” kan Paneda tilby et komplett system som en “DAB Cloud” løsning der Paneda har installert et komplett system i et datasenter, slik som Google, der kundene får tilgang til alle funksjoner med et web grensesnitt. Systemet leverer da et signal tilbake som er “ready to send”

Systemet styres helt og holdent av Panedas eksperter, og systemet er alltid oppdatert og styres/overvåkes av Paneda om så ønskes.

I tillegg har Paneda utviklet en “Cloud Connector” , PCC som sikrer tilkobling til “Cloud” systemet mellom kunden og datasenteret. PCC sørger for at signalet som skal sendes i DAB nettet er 100 % korrekt uten feil og har innebygd feilretting og overvåking av “Cloud” systemet. Systemet tilbyr om nødvendig redundansfunksjoner.

Ett “DAB Cloud” system innebær en trygghet for radiostasjonene som skal investere i DAB teknikk, Panedas løsning tilbyr en lav initial investering med en forutbestemt månedskostnad som fastsettes etter antall kanaler på luften og avtalelengde der kundene kan påvirke kostnaden på flere ulike sett.

– Vi ønsker å vise “live” vårt unike system for lokalradioene i Norge, store som små. Vi er sikre på at vårt nye “Cloud” system vil være en svært god og rimelig løsning for de fleste lokalradiostasjoner i overgangen fra FM til DAB, sier administrerende direktør Geir Gjørsvik i Paneda DAB AS.

Lokalradio.no oppfordrer alle til å melde seg på til det som ser ut til å bli et av de mest spennede landsmøter på lenge. Det er allerede påmeldt flere enn ved forrige landsmøte, som igjen hadde langt flere deltakere enn tidligere.

Landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund avholdes i Bodø 8 – 10. april.

HER LESER DU MER OM LANDSMØTET OG PÅMELDING

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar