Tore Bell, Lotteritilsynet, landsmøtet 2016
Landsmøtet 2016

Radiobingo er millionbutikk

Radiobingo er god butikk for mange lokalradioer. Det kom fram under landsmøtet til Norsk lokalradioforbund i dag. Omsetningen er godt over 50 millioner kroner og overskuddet er bra. 

Det er i alt 60 lokalradioer som har tillatelse til å spille bingo på radioen i 2016. Hver lokalradio har i snitt en omsetning på 900 000 kroner på radiobingo. Det fortalte seniorrådgiver Tore Bell i Lotteritilsynet til landsmøtet.

Det gjennomsnittlige overskuddet er på 450 000 kroner, og det er høyere enn tilsvarende for vanlig foreningsbingo, fortalte Bell.

Han var ikke like imponert over lokalradioenes rapporteringsevne. Når fristen for å rapportere bingo-omsetningen var ute, var det bare 37 % av radioene som hadde levert rapport.

Dette har igjen ført til at flere radioer har fått varsel og tilbakekallelse av tillatelse. I fjor var det 3 radioer som mistet sin bingolisens og to av disse hadde faktisk bingo på lufta. En slik tilbakekallelse sitter langt inne, fortalte Bell, som var klar over at mange radioer lever av radiobingo.

Han fortalte også at ytterligere 5 lokalradioer hadde fått varsel om inntrekning av bingotillatelse, men her ble til slutt regnskapstallene levert inn og man kom fram til en enighet.

Tall fra Hedmarksradioene på landsmøtet 2016
Tall fra Hedmarksradioene på landsmøtet 2016

I fjor ble det lov å selge bingobonger over internett. Dette har vært vellykket for de radioene som har prøvd det. Blant annet så slipper man problemet med for mange eller for få blokker, forteller Bjørn-Martin Brandett i Hedmarksradioene.

Med vanlige blokker i butikkene står det ukenummer og på det verste har butikkene gått tomme for blokker, fortalte Brandett på landsmøtet.  Med nettbaserte blokker blir ukenummeret skrevet på blokka når den skrives ut, fortalte Brandett.

Han fortalte om god omsetning og at utbyggingen av DAB i hans område i all hovedsak er finansiert av bingoinntekter.

Mikkel Anderaa, Radiobingo.no
Mikkel Anderaa, Radiobingo.no

Radiobingo.no er et firma som har spesialisert seg på å levere radiobingo over nett. Systemet ble utviklet allerede i 2003, men da var da jo ikke lov ennå, fortalte Mikkel Anderaa på landsmøtet.

Systemet er nå både lovlig og oppegående, fortalte Anderaa og flere lokalradioer har allerede tatt det i bruk. Det er et par utfordringer. Blant annet må bingobongen skrives ut. Dette er et krav fra myndighetene.

Et annet problem er at det ikke er lov å spille bingo med kredittkort, noe som skaper problemer for kundene, første gang de skal spille. De må bruke Bankaxxess og aktivere dette i nettbanken, og det kan være en utfordring for eldre bingospillere.

Stian Elverum i Nea Radio og Brandett fra Hedmarksradioene tilbyr begge radiobino på nett og forteller om lignende problemer. Men, de er likevel fornøyd med salg av bingobonger på nett.

– Elverum forteller at de selger 50-80 ekstra bonger pr. uke, men dette går ikke utover butikksalget. Det som er mest overraskende er at det stort sett er folk med tilknytning til område som spiller på nett, men det er liten interesse utenfra.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar