Registering under landsmøtet 2010 Foto: Kyrre Dahl
Landsmøtet 2016

Stor interesse for landsmøtet i Bodø

Deltagelsen på Norsk lokalradioforbunds landsmøte 2016 ser ut til å bli større enn på lenge. Påmeldingene strømmer på, men det er plass til mange flere.

Bare noen få dager etter at påmeldingene startet var det allerede registrert 32 påmeldte til landsmøtet, som skjer i Bodø 8 – 10. april.

– Hvis vi sammenligner med den viktige landskonferansen 2015, der det til slutt ble nesten hundre deltakere, er det nå flere påmeldte enn på samme tid i fjor, opplyser daglig leder Pål Lomeland i Norsk Lokalradioforbund.

Det sier noe om interessen for lokalradio om dagen.

Det er mange forskjellige grunner til å melde seg på, noen liker programmet, noen kommer for valget og atter andre for å møte kontakter og venner.

Radio Lyngdal er en radio som allerede har meldt på tre deltagere. De nevner DAB som en årsak til at de er interessert i årets landsmøte. Det er nemlig flere sesjoner i år som omhandler muligheter og utfordringer for lokalradio på DAB.

–  Vi meldte på de tre viktigste personene i radioen, for at man forhåpentligvis lettere skal kunne ta en avgjørelse på om Radio Lyngdal skal inn på DAB eller ikke, forteller daglig leder og redaktør Stein Helge Nilsen.

–  Vi ønsker fortrinnsvis å være på FM, da vi ser at FM-området vi har idag vanskelig kan dekkes fullgodt med dab, sier videre Nilsen til lokalradio.no

HedmarksRadioene, med Bjørn Martin Brandett i spissen, har allerede meldt på fire deltagere til årets landsmøte. Han og resten av gjengen ser på landsmøtet som et bra møtested for å knytte kontakter.

– For oss er nok det sosiale det viktigste. Vi føler at landkonferansene gir mye fordi det er radiofolk fra samme type radiokanaler som oss selv. Det er kanaler som er på samme størrelse som oss, og vi kan lære mye av hverandre, forteller Brandett til lokalradio.no

Lokalradio fra hele landet kommer til årets landsmøte, men det er også folk utenfor bransjen som tar turen. Rettighetsorganisasjonene Tono og Gramo stiller som vanlig med representanter. Det kommer også folk fra myndighetene. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Medietilsynet skal ha egne sesjoner. Denne uken bekreftet også Lotteri- og Stiftelsestilsynet at de vil delta på landsmøtet.

LES MER OM LANDSMØTET HER

Vi håper å se mange av dere i Bodø 8 – 10. april!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar