Svein Larsen i 2016, da han var leder i Norsk Lokalradioforbund,
Landsmøtet 2016

Svein Larsen gjenvalgt som leder

Svein Larsen ble i ettermiddag gjenvalgt som styreleder i Norsk Lokalradioforbund. Det skjedde på landsmøtet i Bodø, der også flere nye styremedlemmer ble valgt inn.

Svein Larsen, Radio Metro ble kjapt og greit gjenvalgt uten motkandidat. Geir Friberg fra Jærradiogruppen ble gjenvalgt som styremedlem, mens Bjørn-Martin Brandett fra Hedmarksradioene og Vidar Karlsen fra KSU247 kommer inn som nye styremedlemmer i fire nye år.

Styremedlemmene velges for fire år, leder og nestleder for to år. Thor Magnar Thorsen, Radio 102 og Jana Johnsen, Radio Bardufoss var ikke på valg i styret og har to år igjen, men Thorsen ble enstemmig gjenvalgt som nestleder.

Varamedlemmer ble Stein Helge Nilsen, Radio Lyngdal, Rita Stavn, Radio Hallingdal, Erik Thorsen, Radio Nova, Warsan Adam, RadioOrakel og Ted Ivar Paulsen, Radio Bø.

Det ble et spennende møte, men det var lite kontroverser under landsmøteforhandlingene i Norsk Lokalradioforbund i dag.

Barbara Bakke Bø og Aslak Sommerfelt Skretting under landsmøtet i Bodø
Barbara Bakke Bø og Aslak Sommerfelt Skretting fra Jærradiogruppen

Det som kom fram var en klar bekymring for den økonomiske fremtiden til Norsk Lokalradioforbund. På grunn av endringene i tilskuddsordningen mister forbundet en del inntekter og det ble stilt spørsmål om hvordan man skal finansiere driften fremover.

Styreleder Svein Larsen svarte da at forbundet har jobbet hardt med å kutte kostnader og vil søke om å få så  mye støtte som mulig. Forbundet har også penger i fond som kan brukes.

Ivar Eiken var ordstyrer under landsmøteforhandlignene, sammen med generalsekretær Pål Lomeland
Ivar Eiken var ordstyrer under landsmøteforhandlignene, sammen med generalsekretær Pål Lomeland

Det ble lagt fram et resolusjonsforslag fra Nea Radio, Hedmarksradioene og Radio Kongsvinger der de ber at forbundet jobber for en gjennomgang av lotteriloven, for å øke den maksimale premiepotten i radiobingoen, og at omsetningsbegrensningene heves. Etter noen forandringer i ordteksten ble dette forslaget vedtatt.

Det kom også et forslag fra resolusjonskomiteen om at man krever at Kulturdepartementet sørger for at støtten til Norsk Lokalradioforbund kommer tilbake på nivået det har vært tidligere og notifiserer ESA dersom det er det som er hindringen. Dette ble også vedtatt enstemmig.

Det ble litt juridisk forvirring da det kom et benkeforslag til vedtektsendring. Det er tydelig at en vedtektsendring krever 2/3 dels flertall men det var uklart om dette forslaget skulle vært levert inn på forhånd. Landsmøtet bestemte seg for å sende saken til styret uten realitetsbehandling.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar