Prolyd DAB-løsning
Landsmøtet 2016

Vil gjøre overgangen til DAB billigere

– Hvorfor skal lokalradioene ta til takke med noe dårligere teknologi enn det de store riksdekkende radioene benytter, spør DAB-ingeniør Egil M Solberg i TheRadioHub, som presenteres på landsmøtet til helgen. 

Overgangen til DAB kan bli enklere og langt billigere enn de fleste har fryktet. Det vil ProLyd og TheRadioHub sørge for. De lover at for et lavt månedsbeløp kan lokalradioene sikre seg de nyeste, mest anerkjente systemene tilgjengelig.

ProLyd og TheRadioHub kommer til landsmøtet i Bodø til helgen for å inngå et tettere samarbeid med lokalradioene for å bistå i hele prosessen fra planlegging, søking av støttemidler og bygging av anleggene.

– Vi har kompetansen og vil bistå lokalradioene så lenge de ønsker det. Vi sørger også for å holde kostnadene på et nivå alle lokalradioer skal kunne leve med, sier Solberg.

Dette kombinasjonen med en leiefinansiering som gjøre det mulig for en lokalradio å sende DAB for en månedskostnad fra bare 1.490,-. – Samarbeid mellom lokale aktører er kjernen i vår løsning, uttaler Johannes Mollø-Christensen fra ProLyd AS. Priser og tilbud er forbeholdt godkjenning av kreditt og antall kanaler som samarbeider om felles System

Den tekniske DAB-løsningen er anerkjent og utbredt Norge og Europa. Den er basert på Frauenhofer-teknologi hvor opp til 18 kanaler kan dele på kostnadene.

Hver kanal har en AVT DAB enkoder og en WorldCast Surestreamer som sender DAB lyden med Metadata ferdig enkodet og synkronisert direkte til DAB server (MUX), dette inkluderer redundant sikret over IP.

– Vi tilbyr også gratis software for integrasjon med avvikling i studio. Dette gir pen grafikk, tekst og mye annet for DAB-mottakerne. Systemet gir deg også mulighet for å vise spilleinformasjon på nettsider og i mobilapplikasjoner, sier Solberg.

–  Vi er meget glade for dette samarbeidet med Egil Martin Solberg som står bak selskapet TheRadioHub. Han har omfattende teknisk og faglig kompetanse innen digitalisering av radio. I tillegg til være en av de mest erfarne DAB-system integratorene i landet står han også bak utvikling av TheRadioHub plattformen og XHE teknologien for streaming til mobile løsninger, sier Johannes Mollø-Christensen

Løsningen inkluderer teknisk utstyr, installasjon, en 5 års serviceavtale samt kartberegninger med tanke å skaffe best mulig dekning fra senderne. ProLyd vi under landsmøtet delta som utstiller og kunne bistå med mer informasjon og priseksempler.

se theradiohub.com for mer informasjon

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar