Gunnar Tjomlid, Privat
Landsmøtet 2018

Flere fordeler med radiosaker på nett

Newsflow kommer tilbake til landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund med sitt system for å legge radiosaker på nett. Bare en av mange du kan møte i Kristiansand i april.

–  Vårt fokus er primært på å vise hvor enkelt og hvor lite merarbeid det er å publisere radiosaker på nett, slik Nea Radio allerede gjør med NewsFlow, forteller Gunnar Tjomlid i NewsFlow til lokalradio.no. Han fortsetter:

– Radio er tradisjonelt et flyktig medium, men ved å publisere radiosaker på nett, kan man oppnå tre store fordeler: 1) Lengre levetid 2) Større publikum 3) Høyere annonseinntekter. NewsFlow automatiserer publiseringsprosessen og gjør det enkelt å skape merverdi rundt innslagene dere produserer. I denne sesjonen demonstrerer vi hvor raskt og enkelt det kan gjøres.

Under landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund planlegger han og hans kolleger å kjøre en demo på scenen som viser hvordan dette gjøres i praksis. Hvor raskt det er og hvor helautomatisert prosessen er.

Tjomlid forteller videre at de er klare til å implementere det den enkelte lokalradiokunde måtte ønske, f.eks. automatisk oppdaterte programmer, spillelister og annen info som kan hentes rett ut av de interne systemene i lokalradioen:

– Vi ønsker også å se på muligheten for å tilby et radio-arkiv, hvor abonnenter kan få tilgang til og søke i lokalradioens arkiv, men dette er også noe vi må utarbeide sammen med kunder over tid, sier han.

Han kan blant annet avsløre at de har gjort en god del forbedringer fra i fjor, som f.eks:

* Bedre video/lydkvalitet og raskere prosessering.
* Støtte for flere tredjeparts abonnementsløsninger.
* SMS Mikrobetaling – for enkelt kjøp av tilgang til nyheter, snart også med støtte for Vipps.
* Enklere og raskere nyhetsredigering.
* Enda sterkere integrasjon mot sosiale medier som Facebook og Twitter, også med støtte for Facebook-video og live-streaming fra både Facebook, YouTube og andre aktører.

– NewsFlow videreutvikles kontinuerlig og våre kunder får en stadig kraftigere, raskere og mer fleksibel løsning uten å betale mer for tjenesten, avslutter Tjomlid.

Landsmøtet holdes i Kristiansand 13. til 15. april

MER INFO FINNER DU HER

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar