Registering landsmøte 2016
Landsmøtet 2018

Går mot ny deltakerrekord på landsmøtet

Landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund nærmer seg gamle høyder i antall påmeldte. Det ser ut til at det kommer flere radiofolk i år enn det gjorde i fjor og så mange har ikke vært med siden forrige århundre. 

Fristen for billigbillett til landsmøtet gikk ut i forrige uke og denne uka viser opptellingen 118 deltagere. I fjor var det tilsammen 122 som deltok på landskonferansen og det var da den best besøkte landssamlingen av lokalradioer siden 90-tallet.

Landsmøtet avholdes på Scandic Bystranda, Kristiansand, 13. -15. april 2018

KLIKK HER FOR INFORMASJON OG PÅMELDING

Det dukker alltid opp noen etternølere og det er fortsatt mulig å melde seg på. Siste frist er 31. mars. Det er derfor grunn til å tro at det blir ny oppmøterekord for dette århundret.

– Dette er svært gledelige tall og det viser at programkomiteen har gjort en god jobb med å sette sammen et program som fenger i lokalradiofamilien. Dessuten er det landsmøte i år og vi vet av erfaring at dette også bidrar til å trigge deltakelse, sier Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund.

– Påmeldingsfristen er ikke før 31. mars, så vi klarer forhåpentligvis å samle enda flere deltakere enn i Stavanger, sier Lomeland.

Det er påmeldte fra lokalradioer i hele landet. Av de sålangt 118 påmeldte er det snakk om 48 ulike lokalradiokonsesjonærer, representert fra Metro Sør Lindesnes i sør til Radio Nordkapp i nord.

KLIKK HER FOR INFORMASJON OG PÅMELDING

Vi har allerede presentert mange utdrag fra programmet. Det er et fullpakket program både fredag 13. april og lørdag 14. april. Blant annet kommer Gramo for å presentere en ny rammeavtale med lokalradio:

Det er over 15 år siden sist lokalradio og Gramo ble enige om en bransjeavtale for å regulere vederlag for lokale kringkastingssendinger. I 2016 ble nevnte avtale oppsagt og på senhøsten i fjor kom Gramo og forbundet til enighet om helt nye rammer for vederlagsberegning, gjeldende fra 2017.

Avtalen baserer beregningen på konsesjonærens omsetning sett i forhold til musikkbruk. Direktør i Gramo, Martin Grøndahl presenterer modellen og nye rutiner for rapportering av musikkbruk.

Husk også at det nærmer seg fristen for å sende inn forslag til lokalradioprisen 2018. Hvem synes du fortjener den i år?

LES MER OM PRISEN

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar