Hege Lamark
Landsmøtet 2018

Lokal journalistikk under lupen på landsmøtet

Årets lokalradiobegivenhet nærmer seg med stormskritt. Der settes det i år blant annet fokus på den lokale journalistikken, ved en ekspert på journalistikk. 

Hege Lamark er dosent i journalistikk ved Nord universitet, men tar turen til Kristiansand i Sør for å snakke om et av sine favorittemner.

Lamark mener at lokal journalistikk er mer etterspurt enn noen gang, selv etter år med annonsesvikt, opplagsnedgang og nedbemanning i redaksjonene.

PÅMELDING TIL LANDSMØTET

Hun har lang erfaring som journalist i avis og radio, og underviser og forsker på journalistikk ved Nord universitet i Bodø. Hun har ikke selv jobbet i lokalradio som sådan, men hun har erfaring fra NRKs distriktskontorer. Hun kjenner også flere som har vært med å starte lokalradiostasjoner, forteller Lamark til lokalradio.no.

På landsmøtet i Norsk lokalradioforbund kommer hun for å dels snakke om hva forskningen kan fortelle om lokaljournalistikk og dels om faglige og etiske dilemmaer som særlig utfordrer lokaljournalister.

– Mange dilemma er uløselig knyttet sammen med journalistrollen, enten en arbeider i radio eller andre medier, sier Lamark.

Hun ser fram til å møte over 100 lokalradiofolk i Kristiansand fra 13-15. april:

–  Radiofolk lager de beste bildene. Dessuten er mange av dem glad i jobben sin, og klar over at det de gjør betyr noe for lokalsamfunnet de er en del av, sier hun.

Forskning, blant dannet fra England, viser hvor dramatisk det er for et lokalsamfunn å miste sine lokale medier. Her i Norge øker bevisstheten om hvor viktig journalistikken er for folks identitet og for at de skal engasjere seg i lokalsamfunnet.

Hege Lamark vil snakke om gleden ved å være lokaljournalist – og om dilemmaene som gjør det ekstra krevende å fylle samfunnsoppdraget lokalt. For det har aldri vært enkelt å drive med kritisk journalistikk der «alle kjenner alle». Likevel kan en ikke nøye seg med gladsaker og lokale heltehistorier, for der alle kjenner alle, der trengs det virkelig oppegående lokaljournalister.

HER FINNER DU MER OM PROGRAMMET

PÅMELDING FINNER DU HER

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar