En meget glad Eivind Engberg mottar lokalradioprisen 2018 Foto: Tor Erik Schrøder
Landsmøtet 2018

Lokalradioprisen til Eivind Engberg

Eivind Engberg er tildelt lokalradioprisen for 2018. Lokalradioprisen er en hederspris fra Norsk Lokalradioforbund som deles ut under forbundets årlige landssamlinger.

Prisen er en påskjønnelse til personer, radiostasjoner eller andre som har gjort en særlig innsats for å fremme lokalradioens rolle og betydning i samfunnet.

Engberg får prisen som mangeårig bidragsyter til bransjen gjennom uegennyttig å stille seg selv og sine kunnskaper til disposisjon ikke bare for egen arbeidsgiver, men også for lokalradiostasjoner over hele Norge.

Med en særegen ekspertise, og solid bransjekunnskap har Engberg også vært en avlasting for administrasjonen i forbundet i svært mange sammenhenger og i svært mange år. Engberg har også vært en viktig og for flere avgjørende brikke i lokalradioenes overgang til digital teknologi.

Han har villig delt av sine kunnskaper og bistått en rekke stasjoner med fullverdig prosjektgjennomføring eller råd på hvordan man skal bygge ut digitale radionett eller benytte digitale teknologier.

Eivind Engberg mottok lokalradioprisen 2018 Foto: Tor Erik Schrøder

I juryens øvrige begrunnelse heter det:

Det er mange brennende sjeler som har vært med i mange år og som fortsatt er pionerer og ligger noen skritt foran både kolleger og myndigheter. Noen enkeltpersoner har en langt større betydning enn de kanskje selv er klar over. Langt utover både det som kan forventes og det som er forventet.

Vinneren av årets lokalradiopris hadde akkurat rukket å bli tenåring da han ble introdusert for radio. Dette var på slutten av 80-tallet og siden har radio ligget hans hjerte nærmest og vært en stor del av hans liv. I dag er prisvinneren blitt en spydspiss i radiofaget og det er få – om noen – som kan påberope seg samme kompetansenivå som prismottakeren – innenfor det feltet han opererer.

Personen som i dag får lokalradioprisen vet at radio ikke er noen hobby. Døgnet har ofte for få timer til å farte rundt på utilgjengelige fjelltopper for å sørge for at både egne og andres sendeanlegg ikke bare spiller, men får nødvendig vedlikehold og oppgradering.

Prisen ble overrakt lørdag 14. april under Lokalradioforbundets Landsmøte i Kristiansand. Prisen er utformet som en gylden mikrofon.

Til presse: Bruk gjerne denne meldingen og bilde fritt

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar