Valg under landsmøtet 2016
Landsmøtet 2018

Offensivt program for landsmøtet 2018

Det er bare to måneder igjen til landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund 2018 og kun 14 dager til deltakerprisene økes. Påmeldingene strømmer på og programkomiteen er i ferd med å få de siste brikkene på plass, forteller komiteens leder, Thor Magnar Thorsen.

– Mange lokalradioer opplever Klondyke-tilstander når det gjelder lyttertall i disse dager. Samtidig opplever vi at enkelte stasjoner velger å legge ned driften, enten av økonomiske årsaker eller som følge av sendernett som bygges ned eller avvikles. Det er med andre ord en tid fylt av motsetninger, sier Thorsen, når han forklarer bakteppet for arbeidet med programmet til årets landsmøte.

– Landsmøtet i Kristiansand gir oss både en mulighet til å ta en fot i bakken for å oppsummere hvor bransjen står, men også muligheter til å legge en offensiv plan for veien videre, både for Norsk Lokalradioforbund og lokalradiobransjen for øvrig, sier Thorsen.

KLIKK HER FOR PÅMELDING

Tidligere er det  blant annet kjent at det blir mye snakk om lyttertall. Trolig er det en fersk kvartalsrapport på plass til dette landsmøtet og  deltagerne vil sannsynligvis få vite mye mer om når Knut-Arne Futsæter, forskningsleder i Kantar Media besøker landsmøtet allerede fredag ettermiddag. Men, det stopper ikke der:

– Vi er også så heldige at vi har fått tak i Silje Nordnes fra P3. Hun har gått «hele veien» fra lokalradio til programleder i P3. Hvordan den veien har vært, vil Silje fortelle mer om under landsmøtet og vi skal også få vite mer om trender og tendenser når det gjelder sosiale medier. Det er det Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Forbrukerrådet som skal fortelle mer om, sier Thorsen.

– Kanskje som i en slags kontrast til det vil Hege Lamark, dosent i journalistikk ved Nord Universitet fortelle om at alt ikke handler om Facebook og internett og multinasjonale selskap. Da skal det rett og slett handle om lokaljournalistikk. I forlengelsen av det vil Andreas Reitan fra Radio Nea fortelle litt om hvordan de har jobbet for å tilnærme seg det lokale innholdet som deres stasjon har gjort til sitt varemerke, forteller nestlederen i forbundet om årets landsmøteprogram.

HER FINNER DU MER OM PROGRAMMET

Årets faglige program inneholder også blant annet podkast, radiobingo, Medietilsyn, NKom, musikkbruk og musikkrettigheter. Dessuten er det valgår og nominasjonskomiteen er allerede i full gang med å innstille mulige kandidater til de forskjellige styreplassene i Norsk Lokalradioforbund.

Husk for øvrig å få på plass alle eventuelle fullmakter i god tid før landsmøtet.

– Avslutningsvis håper vi også at du vil la deg friste til å melde seg på konferansen i Kristiansand da vi også tilbyr en rikholdig, variert og smakfull meny fra det ypperste Sørlandet kan friste med av artister. I løpet av helgen vil vi nemlig få servert gourmet-lyd av artister som Stein Roger Sordal, Tom Hugo Hermansen, Erik Faber og Stian Fjelldal. Minner også om at festmiddag og prisutdeling på lørdagskvelden blir ledet av TV og Radiofjes Jill Bottolfsen. Det er jo bare nødt til å bli bra!, avslutter Thorsen

VELKOMMEN TIL LANDSMØTE 13. – 15. APRIL I KRISTIANSAND

KLIKK HER FOR PÅMELDING

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar