Tore Bell fra Lotteritilsynet på landsmøtet 2018. Foto: Tor Erik Schrøder
Landsmøtet 2018

Radiobingo er stort i Norge

Lokalradioene i Norge tjener godt på radiobingo. Det fortalte seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Tore Bell, på landsmøtet til Norsk lokalradioforbund. Han antydet også endringer i premiene. 

Det er 58 lokalradiostasjoner  i Norge som har tillatelse til å spille radiobingo. Dette tallet har vært stabilt de sistte årene. Omsetningen i 2016 var totalt på ca. 54 milllioner, etter utbetaling av gevinster lå omsetningen på rundt 26 millioner.

i 2006 var det 86 tillatelser, men det inkluderte noen lokale TV-kanaler, med en samlet omsetning på 90 millioner.

Dagens omsetning gir i overkant 400 000 kroner i overskudd i snitt til hver radiostasjon, noe som betyr at det er en god inntekt for lokalradio, mener Lotteritilsynets mann.

– Det er ingen tvil at bingo på lokalradio fungerer, sa Bell til landsmøtet

Det er lov å selge bingobonger utenfor konsesjonsområdet så lenge man ikke er i direkte konkurranse, fortalte Bell. Tilsynet tror ikke det er nødvendig med nye regler i forhold til lokal DAB, selv om dekningsområdet blir større. Det er også lov til å samsende bingoer, med visse regler.

Det var tydelig at de lokalradioene som var med på denne sesjonen var glad for å møte Lotteritilsynet. Bell fikk en rekke spørsmål om hvordan ting gjøres eller bør gjøres.

Det er nå kommet forslag til endringer i forskriftene, forslaget sendes på høring i løpet av få uker. Det jobbes med de siste detaljene, men det kunne ikke Bell si så mye om.

Men, det er snakk om endring av regler for databingo og det vurderes også endring av gevinster på bingo, det vil også gjelder lokalradio.

Lokalradio har en fordel, fordi det er litt spillegalskapsproblematikk på radiobingo sammenlignet med spilleautomater, fortalte tilsynets mann til lokalradioene. Han mente det var et godt argument for å øke premiene, men han kunne ikke love dette denne helgen. Han kunne bare si at det vil bli sett på.

Norsk lokalradioforbund har foreslått at premiene i radiobingo bør økes til 10 000 for enkeltgevinst og opptil 150 000 kroner i en eller flere potter. De mener også at noe bør gjøres med regelverket for håndtering av usolgte bonger.

Bell hadde to avsluttende oppfordringer til lokalradioene som har radiobingo: Husk å søke om tillatelse i god tid hvert år og husk å levere regnskap, både for bingo regnskapet og som lotteriverdig organisasjon.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar