P3s Silje Nordnes på landsmøtet 2018 Foto: Tor Erik Schrøder
Landsmøtet 2018

Silje Nordnes elsker radio

Jeg elsker radio! Det fortalte programleder i NRK Radio,  Silje Nordnes, da hun møtte lokalradiobransjen i Kristiansand i dag. 

Silje Nordnes jobber nå som programleder i NRK P3Morgen. Hun har vært i NRK i åtte år, men startet sin karriere i lokalradio.

Studentradioen var hennes møte med radio, og når hun ble med i Radio Nova mens hun gikk på universitetet følte hun at hun hadde truffet sitt folk. – Sykt gøy når det røde lyset går på, fortalte Nordnes om sin første opplevelse med radio.

Det ga mersmak og hun startet på radiolinja i Volda, og følte at bitene falt på plass i hennes liv. Hun ble så med i studentradioen i Volda og var litt skuffet over at den bare gikk på nett, og ikke på FM .

Så fikk hun praksisplass i NRK P3 og begynte som reporter og det var fryktelig skummelt, alt gikk så fort, fortalte Nordnes.

Hun spilte av flere lydklipp og vi fikk blant annet høre den gangen hun skulle overlevere kake og kort til kronprinsparet og mistet kaka foran porten med en gardist med våpen.

Fra Norsk Lokalradio Forbunds Landsmøte 2018 i Kristiansand.

Landsmøtet fikk også høre at stemmer og lyd er fremtiden. Det var det Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Forbrukerrådet gledet deltagerne med i sitt foredrag om hvor går den sosiale digitale verden.

Han har selv kjøpt seg en stemmeaktivert høytaler og synes det er kjempemoro. Brosstad mener at dette blir en god mulighet for oss som jobber i lokalradio.

Stemme og lyd er fremtiden. I løpet av 5 til 10 år kommer ingen til å bruke tastatur, alle kommer til å snakke til mobilen eller datamaskinen, mener Forbrukerrådets ekspert.

Han kom også innom at podkast nå kommer for fullt, også i Norge.

Han var også innom at forbrukerne forventer at ting er plattformuavhengig, altså tilgjenglig overalt og her har radio et lite problem, mener Brosstad.

Han var imidlertid selv veldig positiv til podkast, som gir ham de beste bildene. Men, for å nå fram på sosiale medier må man være visuell.

Christian Brosstad, Forbrukerrådet på landsmøtet 2018

Amazon kommer til å overta verden, var et av utsagnene til Brosstad, litt humoristisk ment. Forklaringen er at de er i ferd med å bygge et veldig spennende økosystem og i tillegg har de allerede nettbutikken.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar