Svein Larsen på landsmøtet 2018. Foto: Tor Erik Schrøder
Landsmøtet 2018

– Vi stoppet nedleggelsen av FM!

 – Vi greide å stoppe nedleggelsen av hele FM. Det sa avtroppende styreleder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen, i sin åpningstale på landsmøtet 2018.

– Det er NLR sin fortjeneste at de aller fleste lokalradioene fkk fortsette på FM, sa Larsen og fortalte om hyppige møter og brevskrivning med  myndighetene. Han er klar på at dersom NRK og digitalradio Norge fått det som de ville, hadde det meste vært lagt ned på FM.

– Det er for sent for riksaktørene, men vi skal fortsette å kjempe for å beholde lokalradio på FM-nettet, også etter 2021, var lederens klare melding. Han hadde også tro på at dette skulle lykkes.

På den annen side har det vært en fordel for mange lokalradioer å være igjen alene på FM:

– Vi har fått en mulighet vi ikke har bedt om og som bør brukes for alt den er verdt, sa Larsen.

– Det er få av oss som ( i lokalradio)  som er i tvil om at nettet er fremtiden for radio, sa Larsen. Problemet nå er at det er ingen andre land som kommer til å følge etter Norge, i hvert fall på kort sikt.

Larsen var også innom at NRK ikke lenger oppfyller sine allmennkringkastingsvilkår ved at de ikke lenger når ut til alle lyttere. Han foreslo at lokalradio kunne hjelpe NRK ved å legge ut distriktsnyhetene.

Han forteller videre at han er veldig fornøyd med samarbeidet med øvrig styre gjennom fire år og at han ikke trekker seg som leder fordi han er trøtt, på ingen måte.

Larsen fortalte at det var en del ting han fremover blir nødt til å gjøre som sjef for Metro-gruppen i forhold til myndighetene og som han ikke ville legge på forbundet. Det er noe av bakgrunnen til at han nå tropper av som styreleder.

 

Ordfører Harald Furre, Kristiansand på landsmøtet 2018. Foto: Tor Erik Schrøder

128 deltagere ble ønsket velkommen til Kristiansand av byens ordfører, Harald Furre fra Høyre, med noen velformulerte og inviterende ord om byen og landsdelen.

Furre husket godt at NRK-monopolet ble fjernet og at de som var politikere på den tiden syntes det var en veldig god ting at det kom lokalradio i Kristiansand. Han var spesiellt opptatt av det som den gang var Radio Sør, som ble stiftet av en haug av organisasjoner, blant annet med politisk innhold.

– Det har vært mye mangfold på lokalradio gjennom årene … og det betyr mye for demokratiet, sa Furre til landsmøtet.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar