Innsjekking landskonferansen 2017 Foto: Kyrre Dahl
Landsmøtet 2020

Fullspekket ny fagdag under årets landsmøte

Nå er det bare 100 dager igjen til årets store begivenhet for oss som jobber i lokalradio. I år er det landsmøte i Stjørdal og Norsk Lokalradioforbund kan invitere alle til en splitter ny fagdag fullspekket med nyttig informasjon.

Som de fleste sikkert har fått med seg allerede blir den årlige radiokonferansen i regi av Norsk Lokalradioforbund utvidet med en dag i år og starter torsdag 16. april.

Den første dagen blir en ny dag fullspekket med faglig informasjon som er spesiellt nyttig for alle som jobber i lokalradio. En rekke folk fra Medietilsynet, Nkom, NRK, Norsk Radio og andre organisasjoner vil holde flere korte og matnyttige foredrag som er direkte forbundet med det lokalradio trenger å vite i 2020.

Vil du sikre deg plass til best mulig pris, må du melde deg på innen utgangen av denne måneden. Billetter kjøper du her.

Her er noe av det som står på programmet foreløpig (programmet er ikke fullstendig – se hele her):

Reklame, spons og produktplassering – Hva er egentlig lov?
Hva er lov, hva er forbudt og hvor går grensene? Medietilsynet går nærmere inn på reklame- og sponse-regler som gjelder for radio. Det blir også en gjennomgang av fjorårets lovendring som åpner for pro-duktplassering på radio, og hvilke muligheter og utfordringer dette vil kunne gi. Sesjon ved Lars Erik Krogsrud, seniorrådgiver i Medietilsynet.
Hvordan skal radio møte fremtiden og hva betyr innføringen av 5G?
Måten vi bruker medier på, endrer seg. Publikum benytter i økende grad personlige enheter som PC-er, smarttelefoner, nettbrett og Internett for å konsumere medietjenester. Lineær radiolytting holder seg fremdeles relativt stabilt, men on-demand-tjenester øker i popularitet og konkurransen fra nye plattformer eskalerer høyt tempo. Hvordan skal radio tilpasse seg disse endringene? Når innhenter fremtiden lineær radio på FM og DAB og hvilke muligheter gir 5G for radiodistribusjon? Sesjon ved teknologirådgiver, Torgeir Waterhouse.
FM til 2027, men på hvilke vilkår?
Medietilsynet tar opp rammevilkår på FM i ny konsesjonsperiode og andre aktuelle lokalradiosaker i denne sesjonen. Det åpnes for spørsmål fra salen mot slutten av seansen. Sesjonen er ved direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.
Lokal FM og DAB – Hva skjer?
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet presenterer status for lokal FM og DAB. Hva er viktig å ha kunnskap om? Sesjon om forlengelse på FM etter 2021 og utbygging på lokal DAB. Det åpnes for spørsmål fra salen. Sesjonen er ved sjefingeniør Pia Braadland, senioringeniør Gordana Lunestad (bildet) og overingeniør Øystein Karlsen fra spektrumsavdelingen i Nkom.
NRKs mangfoldsoppdrag: Vil samarbeide tettere også med lokalradio
Rask teknologisk utvikling og digitalisering har endret folks medievaner, samtidig som global og grenseløs konkurranse stiller enda høyere krav til innovasjon og nyskaping i mediene. I tid der det norske mediemangfoldet er under press, er NRK tildelt et oppdrag om å styrke bidrag til samarbeid med andre medieaktører. Målet er at mediene i samspill med NRK skal klare å løfte kvaliteten på innholdet og levere et enda bedre tilbud til publikum. Sesjon ved Grethe Gynnild-Johnsen, redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.