Foto: Radio Latin-Amerika
Mediepolitikk

1.mai-tog med FM og lokalradio

1.mai i år var ikke bare for arbeidere, det var også en viktig dag for alle som arbeider i lokalradio. 

“La FM leve” var en av de mange godt synlige paroler under 1. mai arrangementet i Oslo i går.

Det var Radio Latin-Amerika, sammen med lyttere og støttespillere som bidro til markeringen som ble godt mottatt blant publikum, opplyser lokalradioen i Oslo.

Flere tusen løpesedler ble delt ut under demonstrasjonstoget i Oslo sentrum.

Foto: Radio Latin-Amerika

Radio Latin-Amerika er en spansk-språklig lokalradio som fortsatt sender på FM i Oslo-området. Men, med kraftig begrensning på senderstyrke har det kommet klager på dekningen.

Daglig leder Hans Dahle er oppgitt over at Radio Latin-Amerika ikke får lov til å sende med mer enn 100 watt. Når rikskanalene sendte på FM hadde de ofte sendere på 10 000 watt og nå er det ikke lenger mulig for lokalradioen å forstyrre dem.

De siste årene har det også blitt vanskeligere å drive en liten lokalradio, som har begrenset potensiale for annonseinntekter. Støtteordningene for etnisk-språklige radioer har også blitt redusert.

Men, hovedbudskapet under 1. mai-toget var at lokalradioene må få fortsette på FM også etter 2021, slik Norsk lokalradioforbund krever.

Frp vedtok på sitt siste landsmøte at lokalradioene skal få fortsette på FM og også at begrensinger burde forsvinne for de som allerede sender.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar