Mediepolitikk

Anmelder NRK for FM-slukking

En tidligere medarbeider i NRK har levert en politianmeldelse mot blant annet NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen på grunn av innføringen av DAB. 

Det er frilanser Sigmund Hov Moen som står bak stuntet med å politianmelde hovedpersonene bak tvangsinnføringen av DAB.

– Jeg har lagt merke til den massive reklame for prosjektet som NRK har drevet gjennom flere år. Jeg mener kanalen gjennom dette har misbrukt makt for et prosjekt som er svært tvilsomt ikke minst sett fra en teknisk synsvinkel. , sier han til lokalradio.no.

Hov Moen har blant annet holdt ca. 130 kåserier for NRK P2 i perioden 1997 til 2011.

Her er anmeldelsen: 

Undertegnede anmelder prosjektgruppen som står for innføringen av Digital Audio Broadcasting, (populært kalt DAB-radio) i Norge, ved kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, for maktmisbruk. Jeg vil spesielt nevne følgende graverende forhold:

-Mangel på innsikt i den rolle radioen spiller for folk flest. På tur i skog og fjell er det ikke lydkvalitet og high-fidelity egenskaper det gjelder. Det viktigste er dekning.

-Oppfordring til massiv miljøkriminalitet. Haugen av fullt brukbare radioapparater som må skrotes, eller som noen gruppa muligens trøster seg med, skal sendes til den mindre utvikla del av verden (?) passer på ingen måte med den miljøprofil som vi liker å tro at folk forbinder med Norge.

-Mangel på respekt for en veletablert og gjennom lang tid velfungerende, nasjonal kommunikasjonskanal som har forbundet nordmenn uavhengig av stand og stilling siden 1933.

-Mangel på teknologisk innsikt og fremsynthet. Norge er et av svært få land som satser massivt på DAB-teknologien. De fleste eksperter mener at radio i fremtida vil bli basert på internett-teknologi.

-Knefall for merkantile interesser. Samtlige av landets radioforhandlere gnir seg i hendene. (Det er dog ikke ennå noe som tyder på at prosjektgruppa eller deler av denne er inne på eiersida hos elektrovarehusene).

-Demonstrasjon av en maktarroganse som savner sidestykke på våre breddegrader og som ikke kler bildet av et gjennomdemokratisk samfunn som vi liker å vise frem. De svært mange som er og i lang tid har vært skeptisk til DAB-prosjektet er ikke blitt hørt. Den vanligvis svært demokratiske institusjonen NRK har i denne sammenhengen blitt forvandlet til en arrogant koloss uten noen som helst evne til å lytte på andre argumenter enn sine egne. Institusjonen har brukt
hele sin påvirkningskraft til å overbevise DAB-tvilere.

-Mangel på respekt for de 10-15% av befolkningen som har rundet 70 år og som kanskje ikke er så teknohyppe som sine 50-60 år yngre landsmenn.

-Fordi de fleste bilradioer i landet ikke kan motta DAB-signaler vil mange finne det rimeligst å lytte til radio via smarttelefonen. Dermed vil det kreve mer oppmerksomhet å skifte mellom radiokanalene. Det vil igjen kunne føre til at føreren vil bli mindre oppmerksom på det som skjer på i trafikken.

Oslo 20. sept 2017
Sigmund Hov Moen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar