Mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Arild Grande (Foto: Arbeiderpartiet)
Mediepolitikk

Ap vil gi enda mer penger til lokalradio

Arbeiderpartiet vil gi 5 millioner kroner mer til lokalradioene i sitt alternative statsbudsjett for 2017. Dette kommer på toppen av de litt over 5 millionene som regjeringen allerede har plusset på. Lokalradio er viktig, sier kulturpolitisk talsmann Arild Grande (bilde)

Etter trange kår gjennom mange år er givergleden blant norske politikere blitt merkbart større i høst når det gjelder lokalradio. Når regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2017 tidligere i høst kom det fram at de vil øke tilskuddet til lokalkringkasting med 5,2 millioner kroner. Ekstrabevilgningen skal øremerkes digitalisering av lokalradio.

SØK STØTTE HER

Dermed øker rammen fra litt under 14 millioner til 19 millioner kroner hvis regjeringen får gjennom sitt forslag. Etter at Arbeiderpartiet har lagt fram sitt alternative statsbudsjett kan vi være rimelig sikre på at disse pengene kommer lokalradio til gode.

I sitt alternative forslag går nemlig Ap inn for å øke posten for tilskudd til lokale lyd og bildemedier med ytterligere 5 millioner kroner til 24 millioner kroner. Skulle dette gå gjennom snakker vi om nesten en dobling fra tilskuddsrammen i 2016.

– Vi ønsker å bidra til at lokalradioene får utviklet tilbudet til sine lyttere og til at flere kan lykkes i den digitale overgangen. Det sier kulturpolitisk talsmann i Ap, Arild Grande.

– Radio er svært viktig for befolkningen, og lokalradioene bidrar i tillegg til et større mediemangfold og til at flere stemmer slipper til, sier Grande til lokalradio.no.

Det går ikke fram av dokumentene til Ap om økningen skal øremerkes til investering i digitalt utstyr, men stortinget har tidligere vedtatt at 50 % av pengene skal gå til digitalisering av lokalradio.

I sitt forslag tar Kulturdepartementet til orde for å øke tilskuddsrammen for lokalkringkasting fra 13,7 millioner kroner til 19 millioner. Målet er å øke satsingen på digitaliseringstiltak i lokalradiosektoren. Dette skal bidra til å sikre fortsatt god utvikling og aktivitet for lokalkringkasterne i omstillingen som lokalradiosektoren står overfor i forbindelse med digitaliseringen av radiomediet.

Når forslaget fra regjeringen ble kjent var det glede hos mange lokalradioer og hos norsk lokalradioforbund:

– Det er svært positivt at kulturministeren gjennom forslaget viser vilje til å styrke lokalradiobransjens muligheter til å delta i den digitale transformasjonen. I en krevende mediehverdag preget av uro og økt konkurranse verdsettes alle tiltak som legger til rette for at lokalradio får være tilstede på alle tilgjengelige sendeplattformer, sa daglig leder i Norsk Lokalradioforbund Pål Lomeland i en kommentar til regjeringens forslag.

Muligheten til å søke tilskudd er nylig lyst ut. Les mer i linken nedenfor. Søknadsfrist 20. desember.

LES MER OM TILSKUDD TIL LOKALRADIO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar