Foto: Kyrre Dahl, radionytt.no
Mediepolitikk

Avgjørende at lokalradio får fortsette på FM

 – Det er helt avgjørende for lokalradiobransjen at man får fortsette på FM, og det gjelder lengst mulig. Uten FM-distribusjon vil det blir svært vanskelig, sannsynligvis umulig å fortsette.

Slik starter Radio Rjukan sin høringsutalelse i forbindelse med at Medietilsynet skal vurdere om lokalradio skal få lov til å fortsetter på FM etter 2021.

– Sett fra en som har jobbet med lokalradio i over 30 år, er det rart at statlige myndigheter skal beskytte de største ved å legge opp til en distribusjon som skal gjøre det vanskelig for lokalradio å overleve, skriver redaktør Ole Jon Tveito i Radio Rjukan i høringsuttalelsen. 

 – Vi er klar over at lokalradio aldri har fått prioritet fra statlig hold, eller blitt sett på som et viktig medium, men lokalradio dekker viktige funksjoner som riksradio aldri vil kunne gjøre.
Vi ber likevel om at de store rikskanalene ikke skal få bestemme hvordan vi skal distribuere våre sendinger, og ber om rammevilkår som gjør det mulig for oss å overleve som medium, skriver Tveito som også har dårlig praktisk erfaring med lokal DAB: 

 – I øvre Telemark har vi hatt prøvesendinger på DAB etter støtte fra Fondet for lokalkringkasting, men prøvesendingene har vært svært utilfredsstillende. DAB viser ikke på langt nær samme stabilitet, sendekvalitet eller dekningsgrad som FM. Senderne, som også er dyre, krever tempererte og ventilerte forhold ute i terrenget for at kunne fungere, og de er også betydelig mye mer følsomme for temperatur- og strømvariasjoner.

Selv om vi leier kapasitet til en mye større kostnad enn vi har hatt på drift av vårt eget FM-nett, har vi ikke vært i nærheten av stabilitet vi trenger for at vi skal kunne basere oss på DAB-formidling, heter det i høringsutalelse fra Radio Rjukan

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar