Morten Wold er mediepolitisk talsmann i FrP (Foto: Fremkrittspartiet)
Mediepolitikk

Mener DAB-avtale ikke tåler dagens lys

Avtalen som nærmest sikrer P4 og Radio Norge reklamemonopol på riksplan, tåler ikke dagens lys. Den er sterkt kritikkverdig. Det mener Morten Wold fra Fremskrittspartiet. Nå ber både Fremskrittspartiet og Senterpartiet om at kulturministeren forklare seg om den konfidensielle DAB-avtalen.

Det var i går at Aftenposten viste til en avtale, som i praksis sikrer at bare P4 og Radio Norge får sende riksdekkende reklameradio. Dokumentet på 85 sider er arkivert i Kulturdepartementet, der det delvis er unntatt offentlighet og taushetsbelagt.

– DAB ble tvunget igjennom mot folks ønsker. Igjen får vi bevist at overgangen var forhastet og unødvendig. Avtalen som nærmest sikrer P4 og Radio Norge reklamemonopol på riksplan, tåler ikke dagens lys. Den er sterkt kritikkverdig. Jeg forventer at kulturministeren tar saken på alvor og forklarer hva som faktisk har skjedd, sier Wold, som mediepolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, visepresident og medlem av Stortingets kulturkomité til Aftenposten.

Også Senterpartiet reagerer på den kontroversielle avtalen.

– Det er viktig at Stortingets intensjon om eiermangfold i radiotilbudet opprettholdes. Dersom det er riktig at Norkring, P4 og Radio Norge i lengre tid har hatt en avtale som kan blokkere for andre innholdsleverandører, og departementet har visst om dette, ønsker jeg en avklaring på hva som har skjedd, sier Åslaug Sem-Jacobsen som er Senterpartiets mediepolitiske talskvinne.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar