Foto: Litteraturhuset
Mediepolitikk

Den store radiokrigen på Litteraturhuset Trondheim

At rikskanalene har mistet lyttere etter FM-slukkingen i fjor har ikke gått folk hus forbi. Litteraturhuset i Trondheim inviterer neste uke til debatt om radio. 

“DAB: Den store radiokrigen” er tittelen på et arrangement mandag kveld i regi av Litteraturhuset. Slik beskrives arrangementet:

– Flere spørsmål har kommet til overflaten de siste ukene: Er DAB en trussel mot mediemangfoldet, demokratiet, distriktene og nasjonens sikkerhet? Er det bare å slå på FM igjen og hvordan skal radioen klare seg i fremtiden? Er samfunnet i ferd med å rakne i sømmene siden ingen lenger lytter til det samme?

Det er flere kjente og ikke fullt så kjente personer som er invitert til debatten, blant annet Bjørn-Tore Grøtte fra NRK P1.

Mangeårig radiomann Leif-Morten Synnevåg, som står bak den populære podkasten “Hvem slukket lyset på FM”  er også en av deltagerne.

Andre som kommer er:

  • Henrik Østensen Heldahl, masterstudent i Statsvitenskap NTNU som har skrevet kronikken «Vi kan ikke «skru på» FM-nettet» i Adresseavisen
  • Bent-Joacim Bentzen, rådgiver i Stortingsgruppa til SP og troppsjef i sambandstropp i Forsvaret.

Debatten ledes av Morten Langfeldt Dahlback, kommentator i Adresseavisen.

Arrangementet er forøvrig flyttet til Sellanraa Bok & Bar mandag 3. september kl 19.

Mer om arrangementet finner du på Facebook

Litteraturhuset i Trondheim sier selv at de har som mål å levere arrangement av høy kvalitet innen litteratur og være en arena for samfunnsdebatter og forskningsformidling. Tematisk sett ønsker vi å favne bredt, står det om arrangøren.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar