Mediepolitikk

Det blir auksjon om riksblokk 2

Det blir kamp om riksblokk 2. Flere har meldt sin interesse for konsesjonen etter at Norkring leverte den inn uten å ha tatt den i “normal” bruk i 2019. 

Norkring sikret i sin tid seg konsesjonen for riksblokk 2 etter å ha betalt 4 millioner kroner, i forventning av at interessen for å sende radio skulle eksplodere når rikskanalene slukket sine FM-sendere. Dette skjedde ikke, selv om blant annet Metro-gruppen har utrykt ønske om å sende på en av riksblokkene.

Riksblokk 1 er i dag fullt utnyttet av P4-gruppen og Bauer Media. Like før jul 2018 varslet Norkring at de ville levere tilbake konsesjonen for Riksblokk 2 tilbake til mediemyndighetene.

Nå melder Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) at de har mottatt flere søknader om anleggskonsesjon og frekvenstillatelse for Riksblokk II. Dermed blir tildelingen for å drive senderanlegg for digital radio gjennom Riksblokk II gjennomført ved pengeauksjon.

Det er ikke offentliggjort hvem som er interesert i å overtar riksblokk 2, men Medietilsynet og Nkom har startet arbeidet med auksjonen, som er planlagt gjennomført i desember i år.

Riksblokk II består av frekvensblokkene 216,160-217,696 MHz (kanal 11A) og 223,168-224,704 MHz (kanal 12A). Frekvensblokkene er fordelt på to geografiske områder som til sammen dekker hele fastlands-Norge.

Nkom og Medietilsynet vurderer nå auksjonsformat og utarbeider auksjonsregler for auksjonen av Riksblokk II. Auksjonsreglene skal på offentlig høring før de blir endelig fastsatt. Høringen er planlagt i oktober. Anleggskonsesjonen og frekvenstillatelsen tildeles med varighet til 31. desember 2031.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar