Mediepolitikk

ESA går ikke videre med klager om ulovlig statsstøtte

Eftas overvåkingsorgan, ESA, har bestemt seg for å ikke gå videre med klager om ulovlig statsstøtte i forbindelse med DAB-utbyggingen. 

ESA har mottatt flere klager som angår DAB. To av klagerne mente at det var gitt ulovlig statsstøtte i forbindelse med utbyggingen av DAB i Norge, inkludert veitunneler. Begge disse sakene som er levert av anonyme norsk kringkastingsselskaper, er nå lukket av ESA.

LES MER: Krever svar  om ulovlig støtte til DAB
LES MER: Nok en DAB-klage til ESA

– På bakgrunn av informasjonen vi har fått til nå, mener ESA det ikke er statsstøtte involvert. Dersom vi ikke mottar ytterligere informasjon innen utgangen av måneden som vil gjøre ESA i stand til å undersøke videre, vil den delen lukkes, forteller kommunikasjonssjef i ESA, Anne M Vestbakke.

Det er ikke Norsk Lokalradioforbund som står bak de noen nevnte klagene. Norsk Lokalradioforbund klaget slukkingen av FM-båndet i Norge inn for EFTA`s overvåkingsorgan, ESA for et drøyt år siden. Bakgrunnen er at forbundet er bekymret for effekten slukkingen av de riksdekkende stasjonene og den tvungne slukkingen av lokalradio i storbyene vil ha for konkurranse-situasjonen og flyten av varer og tjenester i det norske radiomarkedet. Denne klagen er fortsatt til behandling.

ESA har også andre saker der DAB i Norge er involvert på sitt kontor, blant annet en sak som gjelder det indre markedet:

– Selve slukkingen av FM-båndet og konsekvensene av den blir fortsatt analysert av ESA etter at vi diskuterte saken med Norge i oktober, forklarer Vestbakke til lokalradio.no

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar