Mixer i hovedstudioet hos Jærradiogruppen
Mediepolitikk

Flere radiostasjoner har søkt støtte

Det er langt flere medier som har søkt om koronastøtte enn det var i første runde. Det opplyser Medietilsynet, som vil utbetale støtten så snart som mulig. 

Medietilsynet har mottatt 169 søknader fra totalt 201 medium om kompensasjon for tapte inntekter som følge av koronakrisa. Det er 34 flere medium enn i den første runden av søknadsprosessen.

Nå er det totalt 20 radiostasjoner som mener de er berettiget til støtte, går det fram av en pressemelding. Søknadsfristen gikk ut i går, 17. september.

– Saksbehandlingen av de innkomne søknadene har høyeste prioritet, og vi betaler ut støtte så snart som mulig, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Stortinget har bevilget 300 millioner kroner til en ordning som skal komme medier som har blitt rammet av korona-krisen til gode.

Ordningen skal støtte opp under mediene på en slik måte at de i størst mulig grad skal kunne opprettholde den redaksjonelle virksomheten.

Ordningen vil kompensere for inntil 60 prosent av virksomhetens inntektsbortfall i perioden fra 15. mars til 30. juni 2020.

HER ER LISTEN OVER SØKERE FRA RADIOBRANSJEN: 

Radio FM 8000 Bodø

Bauer Media

Jærradioen

Radio Metro Sørlandet

P4 Radio Hele Norge

P5 Radio Halve Norge

Radio Atlantic

Radio Bardufoss

Radio Grenland

Radio Metro, The Beat og Radio Rox

Radio Nordsjø

Radio Tromsø

Radio Tønsberg

Radio Ålesund

Radio 102

Radio 3 Bodø

Thean Tamil Osai (lokalradio i Bergen)

(Det er bare 19 på listen, men dette kan skyldes at f.eks et mediehus står oppført som avis, men også søker for radio. )

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar