Ib Thomsen, Frp
Mediepolitikk

FrP inviterer til folkemøte om FM-slukking

FrP gir seg ikke i sin motstand mot FM-slukking. Stortingsrepresentant Ib Thomsen (bildet) er en av de som deltar på folkemøte om FM-slukking i FrP-regi.

FrP var det eneste partiet som stemte mot å tvangsinnføre DAB når stortinget behandlet saken i 2011 og er fortsatt aktive i en sak som engasjerer svært mange lyttere.

Partiets mediepolitiske talsmann Ib Thomsen har nylig stilt svært kritiske spørsmål til Kulturminister Linda Helleland, der han blant annet pekte på den manglende koordineringen med nabolandene, som ikke innfører DAB på samme måte som Norge. Han lurte også på om statsråden ville ta ansvar for de eventuelle konsekvenser en stenging av FM-nettet ville medføre.

Thomsen er invitert og kommer til folkemøte om FM-slukking denne uka, som arrangeres i Selbu. Stedet er Bjørkhov Café, Bar og Pizzarestaurant, Selbu. Tidspunktet er torsdag 2. juni kl 18.00

– Stortinget har vedtatt å slukke FM-nettet i 2017, og nær 20 millioner fullt brukbare FM-mottakere vil være nermest ubrukelige. Dette mener FrP er en dårlig idé, og har som eneste parti tatt et klart standpunkt til at FM-nettet må bevares, står det i invitasjonen.

– Stortingsrepresentant Ib Thomsen kommer til Selbu og vil fortelle om Fremskrittspartiets standpunkt til slukkingen av FM-nettet, heter det videre.

Den populære lokalradioen Nea Radio, som holder til i Selbu, er etter det lokalradio.no kjenner til, ikke involvert i dette arrangementet, men er også engasjert i spørsmålet rundt FM-slukking.

Det er mye som tyder på at lytterne er sterkt imot den planlagte FM-slukkingen. I hvert fall er det svært få som støtter planene i kommentarfeltene på avisenes nå mange artikler om FM-slukkingen.

Etter planen skal altså rikskanalene NRK, P4 og Radio Norge slukke sine sendere regionvis i løpet av 2017, mens de aller fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM i noen år til. Unntaket er noen storbyradioer som ikke får fornyet konsesjon fordi Stortinget frykter at disse kan stjele lyttere fra NRK.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Det å stenge FM båndet er en kjempetabbe, det vil etter min mening gå utover sikkerheten når det gjelder de som kjører biler hvor det bare er FM. Videre så må det være mulig å ha både FM OG DAB oppe samtidig, eller ruste opp FM båndet slik at det blir enda bedre og kanskje blir det billigere enn DAB utbyggingen. Nå når 4G også bygges ut så er det fult mulig å høre på radio via mobiltelefonen i bilen. Jeg støtter her FRP i denne saken og LA FM LEVE!