Ada Arnstad. Fotograf Ragne B Lysaker / Senterpartiet.no
Mediepolitikk

Fylkesting vil finansiere beredskapsradio

Fylkestinget i Trøndelag mener at lokalradio er svært viktig i en krise-situasjon og vil se på finansieringsmuligheter for beredskapsradioene.

Gjennom en interpellasjon fra Senterpartiet fikk fylkestingsrepresentant Ada Arnstad med seg et enstemmig fylkesting på å sette lokalmedienes situasjon på dagsorden. Det melder Stjørdals-Nytt.

Arnstad var bekymret for de lokale medier etter at mange har mistet store annonseinntekter i forbindelse med koronakrisen. Særlig var hun bekymret for lokalradioene i Trøndelag og spurte om hva fylkeskommunen spesifikt kan stille opp med overfor lokalradiobransjen, som hun påpekte at er utbredt i og viktig for Trøndelag.

Fylkesordføreren la fram frem følgende forslag:

«Fylkestinget ber rådmannen ta opp med Fylkesmannen og NRK ønsket om å finne en finansieringsordning for lokalradioene som beredskapsradio. Utfallet av dialogen skal rapporteres om til fylkesutvalget.»

Forslaget ble enstemmig vedtatt, melder Stjørdals-Nytt.

– Vi er avhengig av at befolkningen i hele Trøndelag har tilgang til kritisk nyhetsformidling i en krisesituasjon, sier Arnstad.

Når det gjelder andre medier har fylkeskommunen gått til innkjøp av annonseplass for å formidle informasjon fra fylkeskommunen til befolkningen i Trøndelag.

Medietilsynet offentliggjorde i forrige uke en rapport som viser at lokalradio er de som taper mest på korona-krisen og da særlig de lokalradioene som er avhengige av reklame-inntekter.

Ada Arnstad  var  leder for Senterungdommen fra 2016 til 2019 og  har siden oktober 2019 vært innvalgt i Trøndelag fylkesting og fylkesutvalg. Hun har en familie med politisk tyngde. Mor er Eli Arnstad, tanten er Marit Arnstad.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar