Mediepolitikk

Saftig gebyr for Radio Metro og Radio Rox

Radio Metro og Radio Rox må ut med nesten 70 000 kroner etter at Medietilsynet har ilagt de to selskapene bot for å ha sendt på FM.

Det er nå velkjent at Metro-gruppen skulle tvinges av FM mot sin vilje når rikskanalene slo av sine FM-sendere i Oslo i desember.

Radio Rox og Radio Metros kanaler Radio Metro Stor-Oslo, The Beat Asker og Bærum og Radio Metro-Follo sendte dermed uten gyldig konsesjon i Oslo-området i perioden 9. til 15. desember i fjor.

Det er bakgrunnen for at Medietilsynet nå har ilagt kanalene gebyr. Radio Metro er ilagt et gebyr på 57.000 kroner og Radio Rox 10.750 kroner.

– Etter Medietilsynets vurdering dreier det seg her om klare brudd på sentrale bestemmelser i kringkastingsregelverket. Vi har derfor ilagt selskapene gebyr, sier direktør Mari Velsand i en pressemelding.

I pressemeldingen heter det videre: I vurderingen har Medietilsynet har lagt vekt på at regelbruddet kan ha hatt en konkurransevridende effekt, og at det er sannsynlig at radioene har hatt en økonomisk gevinst av å ikke forholde seg til konsesjonens utløp. Sendingene pågikk i et befolkningstett område og nådde nesten én million mennesker.

Etter varsel om tvangsmulkt fra Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet avviklet kanalene sendingene én uke etter at konsesjonene utløp Gebyret er beregnet etter en prosentsats av selskapenes omsetning.

Vedtaket kan påklages til Medieklagenemnda.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

 • Norge er ikke lengre et fritt land i eteren.
  Innsamling av FM-radioer minner om krigen.
  Stå på, alle lokalradioer. Dere har æren for at NRK-monopolet ble brutt på åttitallet.
  Ikke gi opp nå.
  Og husk at ungdommene lytter til radio på internett, siden DAB aldri blir standard i smart-telefonene.
  #PappaStat har bommet, og det vil framtiden vise.
  Lykke til. Vi følger dere!