Trond Giske (Foto: Arbeiderpartiet)
Mediepolitikk

Giske stiller spørsmål om radiobingo

Kulturministeren må redegjøre om digitale bingoblokker for radio i et spørsmål fra Aps Trond Giske, der han er svært positiv til lokalradio. 

Det er et såkalt skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Trond Giske som ble levert inn noen få dager før jul. Arbeiderpartiets mann vil ha Kulturminister Trine Skei Grande til å svare på følgende:

– Hvilke hindre gjør at lokalradioer som er godkjent for å ha bingo, ikke kan selge bingoblokker digitalt?

Det er en kort begrunnelse fra Giske i dette spørsmålet:

– Lokalradioen er en viktig samfunnsinstitusjon i distriktene, og en enklere distribusjonsordning for bingoblokker, kan bidra til å styrke inntektsgrunnlaget.

Radiobingo er i dag en svært viktig inntektskilde for mange lokalradioer, men det har vært strenge begrensninger for å selge bingoblokker over internett.

I dag står det i forskriften at radiobingoblokkene skal skrives ut. Lokalradioene i Norge ønsker at det skal bli mulig å laste ned bingoblokker, for eksempel til mobiltelefon. Mange i distriktene får ikke kjøpt radiobingoblokker der de bor fordi butikken, kiosken eller bensinstasjonen har blitt lagt ned.

I forbindelse med forslåtte endringer i bingoforskriften, sendte Norsk Lokalradioforbund i høst en høringsuttalelse til Lotteritilsynet med krav om bedre radiobingobetingelser. Denne sendte Radio Nordkapp videre til Nordkapp Arbeiderparti som har fått gjennomslag i Arbeiderpartiet sentralt, ifølge Radio Nordkapp.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar