Mediepolitikk

Glad for støtten fra Frp

Norsk lokalradioforbund er svært glad over støtten fra Frp, som går inn for at lokalradio skal få fortsette på FM også etter 2021. Det mener nyvalgt leder Aslak Skretting: 

– Svært gledelig å se forslaget som er fremmet til landsmøtet i FRP. Veksten i lyttertallene som nå viser seg for aktørene som kjempet for at FM-nettet skulle bestå viser at svært mange ønsker å ha et radiotilbud også denne plattformen videre.

Skretting mener Geir Hågen Karlsen viser god forståelse av økonomien for lokalkringkasterene med uttalelsen om at en forlengelse av FM-konsesjonene vil gi dem muligheten til å stå på egne bein:

– En forlengelse av konsesjonene på FM vil ikke medføre noen kostnad for skattebetalerene, tvert i mot, det vil bidra til fortsatt å kunne finansiere lokale utbygginger av sendernett for DAB som mange steder vil ta flere år å fullføre og være dyre i drift, mener Skretting.

Frp vedtar trolig at lokalradioene skal få lov til å fortsette på FM, også etter 2021. Forslaget kommer fra et fylkeslag og ifølge ANB er det all grunn til å tro at landsmøtet vil støtte forslaget.

– Lokalradioene er viktig for lokaldemokratiet, og det er mye bedre at de får vilkår til å stå på egne bein enn at skattebetalerne skal ta regningen for en overgang til dab, sier Geir Hågen Karlsen i Oslo Frp til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Norsk Lokalradioforbund bestemte seg på landsmøtet i Kristiansand for at forlenging av konsesjonsperiodene for FM er den viktigste saken i årene som kommer. Sendernettene for lokalradio på FM er rimelige i drift sammenliknet med de digitale og finansieres av radioene selv.

– Vi i forbundet håper og tror at politikere og myndigheter vil se at en forlengelse av dagens FM-konsesjoner ut 2031, slik at det samsvarer med konsesjonsperioden for DAB vil være måten å sikre bærekraft for lokalradiobransjen, avslutter Skretting

Forslaget om å la FM-nettet leve for lokalradioene får tommel opp av mediepolitisk talsperson Morten Wold i Frp. Han har tidligere omtalt at overgangen til dab var forhastet og unødvendig.

– Hensynet til sikkerhet og beredskap er ikke godt nok ivaretatt med slukkingen av FM-nettet også for lokalradioene. Det er unødvendig og lite gjennomtenkt at folk skal miste sitt lokale radiotilbud på steder der dab-dekningen ikke er tilfredsstillende, sier Wold til ANB.

De aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM-nettet, og mange av disse har fått doblet sin lytteroppslutning etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere.


Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar