Aslak Skretting
Mediepolitikk

Glad og lettet over korona-kompensasjon

Leder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Skretting, er glad for at sårt tiltrengt korona-kompensasjon nå blir utbetalt til diverse lokalradioer, selv om han reagerer på at noen får relativt lite penger. Dessuten er det viktig å se fremover, mener han.  

Medietilsynet har i dag delt ut 92 millioner kroner til medier som har mistet inntekter under korona-krisen. 16 av disse millionene går til radiostasjoner og som ventet tar P4-gruppen og Bauer brorparten av pengene. Det blir likevel en god slump med penger til diverse lokalradioer, som Jærradioen, Radio 102, Radio Tromsø og Metro.

– I dag er jeg både glad og lettet over å se at det vedtas støttemidler til lokalradioer som ble hardt rammet av markedsnedgangen i vår. Det har vært utfordrende måneder for radioer i hele landet, etter at de kommersielle lokalradioene brått fikk et helt annet marked å forholde seg til enn det de var vant til, sier Skretting.

– Jeg vet det er aktører som har hatt utfordringer med likviditet underveis i denne perioden, derfor er det godt at vedtakene og utbetalingene nå kommer, sier lederen i lokalradioforbundet, som også er litt overrasket over at Metro-gruppen ser ut til å ha kommet dårlig ut i denne tildelingen.

– Det er alltid vanskelig å få en ordning som er helt rettferdig, i så måte har nok en stor radio som Radio Metro fått forholdsmessig lite, påpeker han.

–  Lokalradio finansieres i motsetning til avisene i svært liten grad av tradisjonell pressestøtte, slik at når annonsemarkedene sviktet i mars så var nok vi blant mediene som ble rammet aller hardest. Dette året viser hvor sårbare lokalradioene er når annonsemarkedene blir utsatt for et sjokk som dette, sier Skretting som mener at det er viktig at den støtten som gis til lokalradioer i årene som kommer får lov å støtte opp om journalistisk produksjon i radioene. Han mener derfor at det blir viktig å se på innretningen for støtten som gis til programproduksjoner i tilskuddsordningen.

For lokalradiobransjen har 2020 blitt et spesiellt år. De fleste har mistet annonseinntekter, men lokalradioer som spiller radiobingo har klart seg relativt bra, og mange melder om oppsving i bingospillingen da folk fikk beskjed om å holde seg hjemme.

– Jeg vil få benytte anledningen til å berømme de ansatte og frivillige i store og små lokalradioer landet over for å ha stått på og taklet både permitteringer og utfordringer vi har stått i de siste månedene, og spilt en viktig rolle i lokalsamfunnene sine gjennom å bidra til å holde befolkningen oppdatert, avslutter Aslak Skretting.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar