Foto: Medietilsynet
Mediepolitikk

Hallo Ski får bot på 50 000 kroner

Lokalradioen Norsk Lokalkringkasting (Hallo Ski) må betale et gebyr på 50 000 kroner for brudd på to av radioens konsesjonsvilkår om begrensede kommersielle inntekter og forbud mot videresending. Det er klart etter at Medieklagenemnda opprettholder Medietilsynets vedtak.

Medietilsynet reduserte i fjor sommer gebyret til Norsk Lokalkringkasting (Hallo Ski) fra 500 000 til 50 000 kroner etter klage fra lokalradioen. Medieklagenemnda var enig i Medietilsynets vurdering om at lokalradioen brøt konsesjonsvilkårene, men mente det opprinnelige gebyret var for stort.

Lokalradioen Hallo Ski klaget på vedtaket på nytt etter at gebyret ble redusert, men nådde ikke frem i Medieklagenemnda med klagen.

– Dette er en tilsynssak som har pågått over lang tid. Vi er tilfredse med at klagenemnda nå er enig i vår vurdering av gebyrets størrelse, slik at saken kan avsluttes, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, i en pressemelding.

Egne regler for lokalradioene som sender på FM i storbyene

Stortinget har bestemt at lokalradiostasjonene som sender på FM-nettet i storbyene, ikke kan drives kommersielt. Årsaken er at disse radioene ikke skal hindre lytternes overgang til digital lytting. Derfor setter reglene en begrensning i inntjening på inntil 135 000 kroner årlig, eller maksimalt 40 prosent av virksomhetens samlede inntekter, i reklame- og sponseinntekter.

Det er ikke tillatt med sam- eller videresending av innhold fra andre radiokanaler.

Medietilsynet kontrollerer at regelverket overholdes.

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar