Mediepolitikk

Har fordelt 21 millioner i innovasjons-støtte

Små og lokale medier får drøyt 40 % av potten i denne tildelingen av innovasjonsstøtte. Totalt er det delt ut 21 millioner kroner. Lokalradio er godt representert denne gangen. 

– Støtten skal særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedium, og det har vi tatt hensyn til i tildelingen, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Målet med innovasjonsstøtten er å styrke det norske mediemangfoldet og den opplyste offentlige samtalen gjennom å stimulere til redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i nyhets- og aktualitetsmedium.

Støtten på omkring 21 millioner kroner går i år til 53 ulike prosjekter. Medietilsynet fikk inn 89 søknader i årets søknadsrunde, og det ble til sammen søkt om 44 millioner kroner.

Blant lokalradioene som får støtte denne gangen finner vi Jærradioen som er tildelt 500 000 kroner for å utvikle digitale løsninger for å oppnå en mer lønnsom drift.

Radio Metro er tildelt 360 000 kr. for å utvikle et nytt system for å automatisere mange av dagens manuelle oppgaver.

Lokalradioens venner har fått 145 000 kroner for omstilling til heldigitalisert drift og forbedring av lydkvaliteten. ( Etter hva lokalradio.no forstår gjelder dette Radio Rana )

Radio Bardufoss får 105 550 kr. for å utvikle et samarbeid mellom Lokal Radio og Lokal Avis for å utvikle system som kan gi god samhandling og bærekraftig drift.

RUIJAN KAIKU AS har fått 92 000 kroner i innovasjons-støtte for å utvikle kvensk radio. ( Dette er etter hva vi forstår et samarbeid med Radio Alta )

Radio Toten og Radio 3.16 har også fått mindre beløp tildelt i denne støtteordningen. Vi registrerer også at flere mediehus har fått penger til å utvikle podkast.

Dette gjelder altså innovasjons-støtte. Tildelingen av tilskudd til lokale lyd og bilde-medier kommer senere.

Faktisk.no og Vest-Telemark blad er de to aktørene som får mest innovasjonsstøtte i år, med over en million kroner  hver.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar