Nyutnevnt kulturminister Trine Skei Grande på slottsplassen. Foto: Håkon Jacobsen / regjeringen.no
Mediepolitikk

Har trua på ny kulturminister

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, er fornøyd med at Trine Skei Grande fra Venstre overtar som kulturminister. Han har trua på at det kan være bra for radio generellt og lokalradio spesiellt. 

– Hun er sannsynligvis den beste medieministeren vi kunne fått. Det sier Larsen i en kommentar til utnevnelsen.

– Gjennom hele DAB-saken har Arbeiderpartiet og Høyre hatt en nærmest hellig allianse som det har vært vanskelig å trenge gjennom. For AP har det førrst og fremst vært hensynet til NRK og hva de har ment som har vært det sentrale og til tross for sin positive historie i forhold til lokalradio har Høyre lyttet til P4.

Larsen mener også at Skei Grande kan opptre mer uavhengig av de store partiene, og dermed lytte mer til lokalradio:

– Med henne som kulturminister og også med nye folk både fra AP og Høyre i komiteen, burde det være mulig å få større gjennomslag for våre synspunkter. Med i dette bildet hører også Venstres positive innstilling til små og mellomstore norske bedrifter og grundervirksomhet. Men skal hun få til noe i riktig retning må hun få kontroll på sitt eget departement og sin medieavdeling der. Det blir også en stor utfordring. Men hun har styrke og forutsetninger for å greie også det, sier Larsen.

Styrelederen tror ikke at det blir noe omkamp om FM-slukking, selv om Skei Grande har uttalt skepsis til prosessen:

 – Selve DAB-saken er avgjort og løpet er kjørt, men det er mange muligheter for å bedre rammevilkårene for lokaradio. Det kan hun få til, avslutter Larsen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Vet ikke om jeg helt kan svelge at styrelederen har gitt opp FM, hvis han virkelig mener det. Landet hadde vært mye rikere hvis distriktene kunne sende kortdistanse FM. Fremtiden for fred er å prise mangfoldet! Stortinget må innrømme tabben og landet må ta seg råd til å kjøpe ut de som har fått rettighetene til kringkasting. Det er ingen skam å snu!