Av Thomas Andersen - Own work (author), CC BY-SA 3.0, CC Cowboys https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1976750
Mediepolitikk

– Hva i huleste skal vi med DAB?

Journalist i Dagbladet og tidligere bassist i CC Cowboys, Anders Grønneberg, har engasjert seg mot FM-slukking. I en kommentar i Dagbladet spør han blant annet hva i huleste vi skal med DAB?

– Hvorfor skal vi kvitte oss med 15 millioner helt brukbare FM-radioer for å kjøpe 15 millioner DAB-radioer? Det er overskriften på innleget til Grønneberg, som er plateanmelder og kulturjournalist i Dagbladet.

Han har fått med seg realitetene i det som er i ferd med å skje:

– Norge er det eneste landet i verden som har bestemt seg for å satse utelukkende på digitale radiosendinger. Ingen andre land skrur av FM-båndet, skriver Grønneberg.

Han påpeker at man har snakket om digital radio i over 20 år:

– År har gått, ekstremt mye penger og ressurser er lagt ned i utviklingen av DAB, som er blitt til DAB+. I mellomtida har vi også fått Internett. En kjekk oppfinnelse som er kommet for å bli. Ikke bare i kabel hjemme og på jobb. Nei, overalt – hele tida.

– Har ikke utviklerne av og forkjemperne for DAB sett dette? Jo, det må de ha gjort, men på grunn av prestisje og ignoranse lukker de øynene. Mange milliarder kroner er allerede brukt, så det er for seint å snu. Men faktum at vi ikke trenger DAB er åpenbar, skriver Grønneberg.

Han stiller også spørsmåltegn ved det økonomiske og miljømessige ved å bytte ut så mange radioapparater:

– Miljøkostnadene er enorme. Men vi får enorme utgifter på nye DAB-radioer. Skal vi kjøpe, la oss si 15 millioner nye radioer for å erstatte de gamle, til en sum av 1500 kroner per stykk. Det blir 22,5 milliarder kroner det, opplyser Grønneberg.

Han avslutter med:-  «Norge er et land for spesielt interesserte».

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar