Mediepolitikk

Hvem får konsesjon for lokal DAB?

Fristen er nå ute for de som var interessert i å skaffe seg en konsesjon for lokal DAB. Snart får vi vite hvem som får direkte tildelt konsesjon og hvem som må by under auksjonen.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i den landsdekkende Lokalradioblokka. Fristen for registeringen til auksjonen gikk ut på fredag, og selve auksjonen holdes 15. mars.

Myndighetene vil foreløpig ikke kommentere saken:

– Medietilsynet og Nkom arbeider nå med å gjennomgå registreringene og vurderer hvilke som er gyldige, forteller seniorrådgiver Linda Andersen, som ikke vil kommentere hvor mange som har registrert seg og hvor.

I løpet av denne uka, altså første uke i mars 2016, vil vi få vite mer om hvem som allerede nå har skaffet seg konsesjon. Da vil vil Nkom og Medietilsynet kunne si hvilke områder der det ikke er konkurranse om konsesjonen og den kan da tildeles direkte.

I de områdene der flere har registrert seg blir det altså auksjon der høyeste bud får konsesjonen.

– Vi kommer ikke til å offentliggjøre hvem som har registrert seg i områder der det er konkurranse. Etter at auksjonen er gjennomført vil vi publisere hvilken aktør som har det vinnende bud forteller Andersen.

Lokalradio.no følger saken videre!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar