Hans Dahle i studioet til Radio Latin Amerika i Maridalsveien. (Foto: Pål Lomeland)
Mediepolitikk

Jubelstemning hos lokalradioene

Alle vi har snakket med i lokalradio-bransjen uttrykker glede over at den nye regjeringen vil forlenge FM-konsesjonene til 2031. 

– Dette er en fantastisk nyhet, sier redaktør i Radio Latin-Amerika, Hans Dahle.

– Fantastiske nyheter, sier daglig leder i Radio Trøndelag, Thomas Küverling.

– Vi i Radio Latin-Amerika har lenge kjempet for å at FM skal leve i Oslo – og i Norge. Men det var Oslo vi fryktet ville bli hardt rammet, sier Dahle til Lokalradio.no.

– FM slukkingen i seg selv er et politisk virkemiddel for å gi monopol til statlige kanaler, sier Küverling til lokalradio.no.

En annen som er fornøyd er redaktør i Radio Vest-Telemark, Halvor Lognvik:

– Framtiden for alle medier er og blir internett, men alle nasjoner trenger en alternativ beredskap for kommunikasjon til befolkningen, som ikke er digitalt og da  finnes det bare et  alternativ pr i  dag , FM. Billig,  enkelt og allment i  verden, også  Norge  gjennom lokalradionettverket, sier Lognvik, som tror DAB er død om  10 år.

– Det var Radio Latin-Amerika som startet kampen for å beholde FM i hovedstaden, kjempet lenge alene, og fikk med oss de andre tre FM-aktører etterhvert. Hadde ikke vært for våre anstrengelser, ville Oslo ikke hatt noen FM kanaler idag, påpeker Dahle.

– Håper den nye regjeringen kan også rydde opp i de begrensninger for FM nett som er lagt til slukkeområder i storbyene, sier Küverling.

– Tiden går fort frem til 2026 og vi gruet oss litt å tenke på fremtiden.  Stenging av FM ville bety død for en stor del av vår virksomhet, det er på FM vi har mesteparten av lytterne våre i Oslo, sier redaktøren i Radio Latin-Amerika.

Han forteller om stor glede hos lokalradioen, etter at de fikk høre meldingene fra den nye regjeringen.

– Takk til Norsk lokalradioforbund, til politikere og til alle lokalradioer som har stått på og støttet denne sak, avslutter Dahle.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.