Foto: Medietilsynet
Mediepolitikk

Koronastøtten lar vente på seg

Korona-støtten til mediebedrifter blir ikke utbetalt denne uka, selv om Medietilsynet varslet utbetaling i månedsskiftet august/september. Det er uklart når pengene kommer. 

Medietilsynet har mottatt 166 søknader om støtte etter at søknadsfristen for kompensasjonsordningen gikk ut 13. august.

Det er 15 nettaviser, 79 aviser, en lokal-TV kanal, 18 radiokanaler og 53 tidsskrift (nett- og papirbasert interesse- og medlemsblad) som har søkt om koronakompensasjon.

– Vi tar sikte på en rask saksbehandling, og målet er å utbetale støtten i månedsskiftet august-september, sa Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i midten av august.

Nå viser det seg at utbetalingen kan bli en del forsinket og til tross for at det bare er 4 dager igjen av august har Medietilsynet fortsatt ikke satt noe dato, melder medier24.no:

– Vi er midt i saksbehandlingen, så det er litt tidlig å si akkurat når pengene blir utbetalt. Jeg vet nok mer mot slutten av uken, men jeg kan si at det ikke blir utbetalt noe denne uken, sier kommunikasjonsdirektør Kristine Meek til nettstedet.

Noe av bakgrunnen for dette ligger i at det ble oppdaget en teknisk feil i søknads-skjemaet som gjorde at nye opplysninger måtte samles inn.

For å få støtte, må mediet oppfylle kriteriene for å kunne motta kompensasjon for inntektsbortfall som følge av koronakrisen. Blant annet stilles det krav om at mediet må drive regelmessig journalistisk produksjon, og det må ha hatt et dokumenterbart fall i omsetningen på minst 15 prosent sammenlignet med samme periode i 2019.

Medietilsynet kommer til å beregne støttebeløpet til de ulike medievirksomhetene basert på den økonomiske informasjonen mediene nå har sendt inn. Den økonomiske rammen til fordeling som er bevilget av Stortinget er på 300 millioner.

Her er radiostasjonene som har søkt:

Bauer Media ( Radio Norge )

Jærradioen

Kristiansand lokalradio ( Metro Sørlandet )

P4 Radio Hele Norge

P5 Radio Halve Norge

Radio 102

Radio Bodø

Radio Bardufoss

Radio Atlantic Ryfylkeradioen

Radio Grenland

Radio Metro, The Beat og Radio Rox

Radio Nordsjø

Radio Tromsø

Radio Tønsberg

Radio Ålesund

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar