Andre Fimreite, NAF. Foto: NAF
Mediepolitikk

Krever svar om DAB fra DSB

Bilorganisasjonen NAF forlanger nå at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal bekrefte at beredskapsnivået i Norge blir fullgodt med DAB. 

Debatten om DAB og sikkerhet fortsetter. NAF har allerede utrykt bekymring for det faktum at rikskanalene skal slukkes sine FM-sendere, samtidig som godt over en million biler ikke har fått installert DAB-radio.

Etter et kontaktmøte om DAB i regi av Medietilsynet er ikke NAF beroliget. NRK hevder at overgangen til DAB vil føre til økt sikkerhet og beredskap her i landet, i tillegg til flere radiokanaler.

André Fimreite, som er seniorrådgiver og advokat i NAF, etterlyser en bekreftelse fra DSB på at sistnevnte påstand faktisk er tilfelle, og at Stortingets forutsetninger for radiodigitaliseringa er oppfylt.

– Hvis alle premissene i stortingsvedtaket fra 2011 oppfylles, skal sikkerheten bli betydelig bedre enn den er er i dag, med FM-nettet. Det som bekymrer meg er at Direktoratet for sikkerhet og beredskap er så øredøvende tause, sier Fimreite til Dagbladet.

– Jeg forventer at at vårt eget direktorat, som skal se at sikkerheten i landet vårt er slik den skal være, kommer på banen og bekrefter de opplysningene vi har fått fra bransjen og operatørene om DAB, sier Fimreite.

Rådgiver Andreas Handeland i NAF støtter kollegaen. Han forteller til Dagbladet at de får tilbakemelding fra sine medlemmer om at DAB-dekninga i Norge ikke er god nok, men understreker at de ikke sitter på noen dokumentasjon som viser at det stemmer.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen sa på møtet at de ikke bare oppfyller kravene i stortingsmeldingen. De overoppfyller kravene.

LES MER I DAGBLADET

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.