Åslaug Sem-Jacobsen på talerstolen på Stortinget. Foto: Skjermdump
Mediepolitikk

Kulturministeren fikk lokalradiokjeft på Stortinget

Det var mediepolitisk debatt på Stortinget i forrige uke og der kom stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen med kraftig kritikk mot behandlingen av lokalradioene. 

Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen fra Telemark er kjent for å ha varmt hjerte for radio og har flere ganger tidligere utrykt støtte til lokalradioenes kamp for bedre rammevilkår.

Når Stortinget hadde sin årlige mediepolitiske debatt torsdag sa Sem-Jacobsen blant annet at hun ikke var stolt av at myndighetene driver med tvang i radiomarkedet og at behandlingen av lokalradio går utover både ytringsfrihet og mediemangfoldet. Her er et utdrag av det hun sa fra talerstolen:

– I Stortinget har Senterpartiet kjempet mang en kamp for lokalavisene, men også for lokalradioene, noe som bl.a. har bidratt til at de nå får en del av mediestøtten, fikk hjelp under korona og ikke minst fikk muligheten til å fortsette på FM ut 2026.

Men -i mediemangfoldet og ytringsfrihetens navn synes jeg det er merkelig at en medieminister fra Venstre, i en redegjørelse som dette, ikke drøfter utfordringene med at norske myndigheter nekter (!) kommersielle radiostasjoner å sende i de fire storbyene våre, og med det nekter innbyggerne der, en stor del av befolkningen vår, faktisk å få det mediemangfoldet som de kunne hatt.

Vi er også det eneste landet som har tvunget slukkingen av nasjonale kanaler på FM-nettet.

At Norge utøver tvang innenfor radiomarkedet, er
noe jeg ikke er stolt av, og tenker at vi også på dette området bør ha bedre ambisjoner på vegne av mediemangfoldet og ytringsfriheten

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar